14. ročník fotosúbehu ÚKVS: Športový život vojvodinských Slovákov

Termín uzávierky konkurzu je 31. júla 2024.

109

Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov vypisuje 14. ročník fotosúbehu, ktorého témou sú dobové fotografie znázorňujúce športový život vojvodinských Slovákov v minulosti.


Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov každoročne vypisuje fotokonkurz zameraný na podporu zberateľov archívneho materiálu a starých autentických fotografií z našej minulosti, čím chce podnietiť záujem príslušníkov našej menšiny o kultúru a dejiny vojvodinských Slovákov a tým prispieť ich zachovaniu a prezentácii.

Podmienky súbehu

  • na konkurz treba zasielať dobové fotografie znázorňujúce všetko, čo súvisí so športovou tematikou: začiatky organizovaného športového života vojvodinských Slovákov, sokolské zlety, športové kluby, fotografie zápasov, súťažení, športovcov, športových areálov, nácvikov a pod.
  • ku každej fotografii je potrebné doložiť jej popis: kto alebo čo je na zábere, prostredie (dedina / mesto), približný rok alebo desaťročie vzniku fotografie, iné známe údaje a zaujímavosti o predmete fotografie a pod.
  • účastníci konkurzu môžu zaslať neobmedzený počet starých fotografií.
  • fotografie možno poslať skenované vo vysokom rozlíšení na e-mailovú adresu [email protected], prípadne doručiť osobne alebo poštou na adresu: Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov, Arsu Teodorovića 11, 21 000 Nový Sad.

Originálne fotografie poskytnuté ústavu budú digitalizované a následne vrátené majiteľovi. Potrebné je, aby ste v zásielke záväzne uviedli Váš kontakt (adresu, e-mailovú adresu a tel. číslo).

Termín uzávierky konkurzu je 31. júla 2024.

Účastníkov fotosúbehu očakáva zaujímavé vyhodnotenie a odmeny.

Získané fotografie spolu s ich popisom zaradíme do elektronickej databázy Ústavu pre kultúru vojvodinských Slovákov.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde