21. Festival Zuzany Kardelisovej priniesol pozoruhodné výsledky

Tohtoročný festival sa uskutočnil od 03. do 06. októbra v Kysáči

KYSÁČ – Tohtoročný Festival ochotníckych divadelných súborov s inscenáciami zobrazujúcimi postavenie a poslanie ženy v spoločnosti sa uskutočnil od 03. do 06. októbra, za finančnej podpory Správy pre kultúru Mesta Nový Sad, Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny a Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí.


Odborná porota v zložení: diplomovaná dramaturgička a režisérka Svetlana Gašková, diplomovaná bábkoherečka a prekladateľka Milina Chrťanová a herečka a recitátorka Jasmina Pavlovová, na 21. Festivale Zuzany Kardelisovej udelila nasledujúce ocenenia:

  • Dve rovnoprávne ceny za pozoruhodný ženský herecký výkon Olge Čosićovej za stvárnenie postavy Jany Sajlovej v predstavení Milášik a Simone Flochovej za stvárnenie postavy Dievčatka v predstavení Dievčatko so zápalkami.
  • Tri rovnoprávne ceny za pozoruhodný mužský herecký výkon Dáriusovi Ďurišovi, Gabrielovi Vagadayovi a Samuelovi Hudákovi za stvárenie postáv potkanov v predstavení Dievčatko so zápalkami.
  • Cenu za najlepší svetelný dizajn získal Peter Čáni v predstavení Moskva – Petušky.
  • Cenu za autorskú hudbu získal Jaroslav Zima v predstavení Moskva – Petušky.
  • Cenu za najúspešnejšiu réžiu získala Marína Dýrová za réžiu predstavenia Moskva – Petušky.
  • Dve rovnoprávne ceny za kolektívnu hru porota udelila predstaveniu Moskva – Petušky a predstaveniu Dievčatko so zápalkami.
  • Osobitnú cenu Kultúrneho centra Kysáč udelili predstaveniu Zanedbaný muž, v podaní členov Divadelnej odbočky Kultúrno osvetového spolku Jednota z Hložian.
  • Cenu za prácu ženskej osoby pri realizácii predstavenia odborná porota udelila Nine Ilievovej, za choreografiu v predstavení Dievčatko so zápalkami.
  • Cenu Zuzany Kardelisovej, za najúspešnejšie stvárnenie ženskej postavy na festivale, odborná porota udelila Sandre Galádikovej, za stvárnenie postáv v predstavení Moskva – Petušky.
  • Cenu za najlepšie predstavenie na festivale Zuzany Kardelisovej odborná porota udelila predstaveniu Dievčatko so zápalkami v predvedení členov divadelného súboru Jána Chalupku z Brezna zo Slovenskej republiky.

Predstavenie, ktoré bude predstavovať slovenskú divadelnú tvorbu v Srbsku na Festivale Aničky Jurkovičovej v Novom Meste nad Váhom, na Slovensku, odborná porota navrhla predstavenie Moskva – Petušky, autora Venedikta Jerofejeva, režisérky Maríny Dýrovej a v podaní členov Divadla VHV z Báčskeho Petrovca.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde