32. Dunavski kup 2024

U nedelju, 04. avgusta će biti održane dve tradicionalne trke u Magliću i Bačkom Petrovcu

U nedelju, 04. avgusta, ujutru će se održati dve tradicionalne trke. Prepodne će biti održana trka Tour de Maglić, dok će popodne biti organizovano takmičenje u okviru Dunavskog kupa – Omnium trkačkih disciplina u Bačkom Petrovcu, u organizaciji Biciklističkog kluba „Elite“ iz Novog Sada, MZ „Maglić“ i SO „Bački Petrovac“.


Ove dve trke predstavljaju peti i šesti deo Dunavskog kupa. Učešće je otvoreno za mlađe kadete, kadete, juniore, seniore i masters kategorije oba pola, kao i za revijalne trke omnium za kategorije U9, U11 i U13, takođe za oba pola, a nagrade podrazumevaju medalje za tri najbrža takmičara u apsolutnoj ženskoj i muškoj konkurenciji, kao i u uvodnim trkama.

Raspored dešavanja

Tour de Maglić

  • 11:15 – Start– Tour de Maglić – 30 krugova
  • 12:00 – Cilj
  • 12:30 Ceremonija proglašenja pobednika 5. trke
  • 16:00 Revijalna trka U9-U11 M/Ž – 5 krugova

Omnium

  • 16:15 – Start – Omnium
  • 19:00 – Ceremonija proglašenja pobednika

Staza za Tour de Maglić je kružna, duga 1.200 metara i zatvorena za saobraćaj, dok se trka u Bačkom Petrovcu odvija na eliptičnoj stazi od 200 metara, postavljenoj na igralištu Osnovne škole Janka Čajaka. Sve trke se sprovode u skladu s UCI tehničkim propisima. Svi učesnici moraju imati zaštitne kacige i tehnički ispravne bicikle, bez fiksnog prenosa. Popravke i otklanjanje kvarova dozvoljeni su samo u „tehničkoj zoni“ kod cilja.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde