“48 sati i jedan minut” – Holivudski film ispirisan Tijanom Jurić (VIDEO)

1620

Trejler „48 sati i jedan minut“ nedavno je objavljen na internetu, a reč je filmu koji je inspirisan slučajem 15-godišnje Tijane Jurić, koja je pre šest godina oteta, mučena i ubijena.


Scenariskinji ovog filma, Sonji Rajačić, u Holivudu poznatoj kao Sonia Alexa, inspiracija za scenario bio je slučaj koji je stravično potresao srpsku javnost i doveo do uvođenja Tijaninog zakona, a kojim su pooštrene kazne za najteža krivična dela, među kojima su i ubistva dece. Između ostalog, ovim zakonom promenjeno je i to da policija više ne čeka da prođe 48 sati da bi krenula u potragu, već kreće odmah.

Film “48 sati i jedan minut” upravo se bazira na tome kako zakon od 48 sati čekanja sprečava policiju da odmah krenu u potragu za decom, pa su roditelji prinuđeni da sami i svim silama tragaju za njima.

Rajačićeva u razgovoru za portal Nova.rs ističe da ju je Tijanin slučaj toliko potresao, te da je tada odlučila da piše o tih 48 sati i šta oni znači za potragu deteta.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

“Htela sam da kroz svoju umetnost doprinesem promeni zakona i tada je i nastao ovaj film. Dosta dugo sam gledala koji film da pišem i onda se desilo sve to sa Tijanom. Obožavam decu i jako sam emotivno reagovala i potresla se zbog svega što se desilo. Film nije rađen po istinitoj priči, ali je inspiracija za isti bio Tijanin slučaj”, kaže Rajačićeva.

Ona ističe i da joj je Igor Jurić, otac nastradale Tijane, pružio veliku podršku.

“Zapravo, najveću podršku mi je dao Igor Jurić. On je divan čovek, zaista, i od samog početka je bio tu za svaku vrstu pomoći. Zaista predivan čovek, uvek je podržavao ovaj projekat, čak je jednom prilikom došao na dan snimanja”, kaže Rajačićeva.

Glume Nataša Ninković i Marina Ćosić

U pomenutom filmu glavna junakinja odlučuje da sama krene u potragu za otetim detetom, nakon što je policija obaveštava da mora da prođe 48 sati pre nego što krenu u potragu.

Trejler za film je izašao zbog festivala, ali zasad nije poznato kada će građani moći da ga vide u bioskopima. U pomenutom filmu, između ostalih, glume Nataša Ninković, Marina Ćosić, ali i drugi…

Podsetimo, Tijana Jurić oteta je i ubijena u noći između 25. i 26. jula 2014. godine u blizini sela Bajmoka. Njeno telo je pronađeno 12 dana kasnije, 7. avgusta, na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor. Zbog zločina koji je šokirao srpsku javnost uhapšen je Dragan Đurić, mesar iz Surčina. On je osuđen na 40 godina zatvora.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde