8. Slovenský výtvarný tábor v Kulpíne

Tvorivý deň sa naplno vydaril a všetci si pochvaľovali novú lokalitu usporiadania tábora

Foto: hl.rs

V sobotu 20. júla bol v poradí 8. Slovenský výtvarný tábor. Podobne ako predchádzajúcich sedem ročníkov tvorivého umeleckého stretnutia v Kulpíne aj tohtoročný 8. Slovenský výtvarný tábor usporiadali Miestny odbor Matice slovenskej v Kulpíne a jeho Výtvarná skupina KEBY…


Tvorivé výtvarné stretnutie sa uskutočnilo v sobotu 20. júla, avšak nie v Muzeálnom komplexe v Kulpíne, ale ho premiestnili na inú lokalitu.

Hoci organizátor MOMS Kulpín pôvodne plánoval aj tentoraz Slovenský výtvarný tábor usporiadať v Muzeálnom komplexe v Kulpíne, ako aj roky predtým, predsa počasie to nedovolilo. Zahlásené boli spŕšky aj v Kulpíne, po dlhom období tropických horúčav, takže sa organizátori rozhodli usporadúvanie tábora premiestniť na vhodnejšiu lokalitu, do areálu Poľovníckeho domu Poľovníckeho spolku Fazan Kulpín, vedľa ihriska Futbalového klubu Kulpín a neďalekého kanála. Aj v tomto prostredí okolo Poľovníckeho domu je pekná príroda, ticho a organizátori veria, že pre účastníkov tábora v Kulpíne bola táto lokalita tiež vhodná na tvorenie v dobrej nálade a spoločnosti.

Začiatok tábora bol od 9. hodiny ráno. Po príchode účastníkov nasledovalo spoločné otvorenie podujatia: tradične príhovorom dvoch predsedov: MOMS Kulpín, Pavla Gažu a Výtvarnej skupiny KEBY… Vladimíra Grňu,  bývalého kulpínskeho farára. Po spoločných raňajkách začali tvoriť.

Tohtoročného tábora sa zúčastnili výtvarníci – ochotníci z Padiny, Kysáča, Selenče, Hložian, domáci Kulpínčania a hostka z Nemecka – pôvodom zo Selenče. Ako aj roky predtým k táboru sa pripojila i mládež zo združenia Objatie z Kulpína. Spolu to bolo až 19 účastníkov.

Totiž tábor trval celý deň. Účastníci tábora a organizátori sa tešili na spoločné tvorivé stretnutie v Kulpíne ako aj každý rok. Počasie im žičilo, po dlhých horúčavách práve v to ráno zachladilo, takže tvorili vonku, za budovou Poľovníckeho domu. Hoci spŕšky v Kulpíne zahlásili, spadlo iba zopár kvapiek. Tvorivý deň sa naplno vydaril a všetci si pochvaľovali novú lokalitu usporiadania tábora.

Organizátor podujatia MOMS Kulpín pre účastníkov tábora zabezpečil maliarske plátna, akrylové, olejové farby, grafické ceruzky, taktiež občerstvenie a stravu. Po tvorivej práci sa spoločne v budove Poľovníckeho domu naobedovali. Chutný paprikáš im pripravil kuchár Michal Ďuga.

Práce, ktoré vznikli počas tohto Slovenského výtvarného tábora, budú zaradené do expozície výstavy, ktorej vernisáž bude v sobotu 27. júla v priestoroch Poľovníckeho domu v Kulpíne, teda počas tohtoročných osláv Kulpína.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde