Absolútny víťaz DFS Vločka z Kovačice

Druhú cenu udelili DFS Pramienok ZŠ Jána Kollára zo Selenče a tretia cena sa dostala do rúk DFS Zvončeky SKOS Erdevík

102
FOTO: Hlas ľudu

V nedeľu 23. júna sa na nádvorí ZŠ Ľudovíta Štúra v Kysáči konal jubilejný 30. Detský folklórny festival Zlatá brána. Absolútnym víťazom je Detský folklórny súbor Vločka Základnej školy Mladých pokolení z Kovačice.


Všetkých prítomných na festivale pozdravil riaditeľ festivalu Zlatá brána Pavel Surový. Ďalej sa prítomným prihovorili: Predrag Rajić, poradca predsedu vlády pre vnútornú politiku, Michal Pavúk veľvyslanec Slovenskej republiky v Srbsku, Dušanka Petráková, predsedníčka Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny, Igor Petrovčik, starosta Mestskej časti Košice – Staré Mesto a Dalibor Rožić, člen Mestskej rady pre kultúru, ktorý zároveň aj otvoril tohtoročnú Zlatú bránu.

Počasie na festivale žičilo, takže tanečníci nemali problémy a ani odborná porota, ktorá vyhodnotila jubilejnú Zlatú bránu takto: absolútnym víťazom sa stal DFS Vločka ZŠ Mladých pokolení z Kovačice.

Druhú cenu udelili DFS Pramienok ZŠ Jána Kollára zo Selenče a tretia cena sa dostala do rúk DFS Zvončeky SKOS Erdevík. Okrem hlavných cien odborná porota udelila aj špeciálne ceny. Špeciálne ceny NRSNM sa dostali do rúk DFS Šafáriček z Nového Sadu, staršej skupine DFS KUS Petrovská družina, staršej skupine DFS Hruštička Domu kultúry 3. októbra z Kovačice, ako aj Detského orchestru SKOS Detvan Vojlovica – Pančevo. Cenu ideového tvorcu a zakladateľa DFF Zlatá brána teda Ján Slávik udelil DFS Vienok KC Kysáč. Cenu riaditeľa festivalu Pavla Surového získala mladšia skupina DFS SKUS Slnečnica ZŠ maršala Tita v Padine.

Odborná porota pracovala v zložení: Ján Slávik, Tatiana Jašková a Ruženka Ďuríková.

Tohtoročný festival Zlatá brána zorganizovala Ustanovizeň pre kultúru a vzdelávanie Kultúrne centrum Kysáč, pod záštitou Mesta Nový Sad.

Festival ešte finančne podporili: Ministerstvo kultúry a informovania Republiky Srbsko, Národnostná rada slovenskej národnostnej menšiny, Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov a Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde