Akcia úpravy dvora Domu penzistov v Petrovci

Miestna organizácia Zväzu penzistov v Petrovci jesenné obdobie využila na viaceré aktivity

Foto: hl.rs

BÁČSKY PETROVEC – Miestna organizácia Zväzu penzistov v Petrovci jesenné obdobie, kým to počasie dovolí, využíva na viaceré vlastné aktivity. V stredu (25.09.) sa vo vlastnom dôchodcovskom príbytku zoskupilo zo 25 penzistov, aby si predovšetkým upravili dvor, uvádza Hlas ľudu.


Podľa slov predsedníčky miestnych petrovských penzistov Zuzany Hmirákovej, doteraz vo dvore mali majstrov. Tí v úplnosti zrenovovali a vynovili sociálne zariadenia, takže po nich zostalo pomerne veľa odpadu. Jednotlivci priviezli s traktorom i vlečku, do nej pozbierali všetky zvyšné veci a s dovolením komunálneho podniku to potom vyviezli na skládku.

Na dvore doteraz stálo aj dostáte drevo, ktoré sa sušilo, takže sa chlapi podujali preukladať zvyšky z vlaňajšej zásoby, popíliť a rozštiepať nové drevo a poukladať do zásobárne.

Ženy penzistky za ten čas poumývali okná, upratali dvor a pozmetali lístie na ulici.

K tomu práve v tento deň im priviezli aj očistené kurčatá, takže i tie distribuovali svojim členov, teda záujemcom, ktorí si ich objednali.

Začiatok októbra je venovaný aj Medzinárodnému dňu seniorov a aj tento vlastný sviatok nielen miestna, ale aj obecná organizácia plánujú patrične osláviť. K tomu v rámci Detského týždňa zorganizujú aj družbu detí so svojimi starými rodičmi v miestnostiach Domu penzistov v Petrovci.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde