Akcija „Paket za novorođenu bebu“ u Bačkom Petrovcu

„Da nas bude više“

581
FOTO: Crveni krst Bački Petrovac

Crveni krst Bački Petrovac i ove godine realizuje akciju „Paket za novorođenu bebu“ sa motom „Da nas bude više“ sa željom da se priključi borbi protiv „bele kuge“ i realizaciji ciljeva Strategije populacione politike u našoj Republici.

Na teritoriji opštine Bački Petrovac u Nedelji Crvenog krsta rođene su tri bebe, dva dečaka i jedna devojčica a Crveni krst im je 31. maja 2024. godine uručio pakete dobrodošlice.

Akcija se tradicionalno sprovodi na teritoriji cele Republike Srbije uz direktnu podršku Crvenog krsta Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.


Červeny križ Bačsky Petrovec v tomto roku realizuje kampaň „Balík pre novorodenca“ s mottom „Nech nás je viac“ s túžbou zapojiť sa do boja proti „bielemu moru“ a realizácii cieľov Strategii populačnej politiky v našej republike.

Na území našej obce v Týždni Červeného kríža sa narodili tri bábätá, dvaja chlapci a jedno dievča. Dňa 31.mája 2024 im Červený kríž Bačsky Petrovec doručil uvítacie balíčky.

Akcia sa už tradične uskutočňuje na území celej Srbskej republiky s priamou podporou Červeného kríža Srbska a Ministerstva práce, zamestnania, veteránov a sociálnych vecí.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde