Ako dlho potrvá vlna horúčav?

Takto odpovedajú meteorológovia na túto otázku

V Srbsku sa aktivovali nové alarmy počasia. Zástupca riaditeľa Republikového hydrometeorologického ústavu Goran Mihajlović uvádza, že táto vlna horúčav potrvá do 16. augusta.


Príjemnejšie od víkendu, teploty o pár stupňov nižšie. Ako hovorí, vo veľkých mestách budeme mať aj naďalej tropické noci, pričom na väčšine miest v Srbsku bude do konca mesiaca teplota vhodnejšia a noci chladnejšie.

Najteplejší júl v Srbsku od roku 1951 je za nami a súčasné vedecké poznatky ukazujú, že suchá a horúčavy sa budú zjavovať čoraz častejšie nielen v Srbsku, ale aj v Európe.

Zástupca riaditeľa Republikového hydrometeorologického ústavu, Goran Mihajlović, v rámci hosťovania v Rannom programe RTS uviedol, že začiatok budúceho týždňa bude v znamení vysokých teplôt. Mierny pokles teploty bude nasledovať, hovorí, na konci týždňa.

„Najhoršie bude v prvej polovici budúceho týždňa, ale už vo štvrtok, piatok, sobotu a nedeľu teploty od 32 do 35 stupňov, o ktorých sa určite nedá povedať, že sú osviežujúce, ale sú to o niečo príjemnejšie teploty. Treba povedať, že v porovnaní s vlnou horúčav, ktorú sme mali v júli, by sme teraz mali ranné teploty predsa len o niečo nižšie,“ hovorí Mihajlović.

Ako hovorí, tropické noci budeme mať aj naďalej vo veľkých mestách, pričom na väčšine miest v Srbsku bude do konca mesiaca teplota vhodnejšia a noci chladnejšie.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde