Aktivity Spolku kulpínskych žien počas osláv Kulpína

Prvý deň kulpínskych osláv, usporiada sa v sobotu 28. júla

KULPÍN – Prípravy na oslavy Kulpína kulpínske spolkárky konajú už počas júna, a potom intenzívnejšie v júli, ako sa oslavy blížia k sobote 28. júla.


Ako aj minulé roky spolkárky pripravujú tradičnú tortiádu. V ponuke návštevníkom osláv Dňa Kulpína, Predslávnosťových dní v Kulpíne a Svadby voľakedy a dnes budú rozličné torty. Oslavy budú spestrené stánkami spolkov žien a ďalších združení na tému svadby. Súhrnne plánujú desať výstavných stánkov.

Novinkou tohtoročných osláv je etno výstava, ktorú zorganizuje Spolok kulpínskych žien. Vystavené budú svadobné party zbierok zo Slovenska a výstava bude usporiadaná v interiéri Poľovníckeho domu PS Fazan Kulpín.

Všetky spomenuté obsahy zaradené do podujatia Svadba voľakedy a dnes budú pre návštevníkov v ponuke v prvý deň kulpínskych osláv, teda v sobotu 28. júla v popoludňajších hodinách.

Novinkou tohtoročných aktivít Spolku kulpínskych žien je prezentácia svadobných šiat, aká bývala kedysi, keď väčšina obsahov osláv Kulpína bola usporiadaná v komplexe Poľnohospodárskeho múzea, čiže neskoršie Muzeálneho komplexu v Kulpíne. Nový priestor usporadúvania trojlístka osláv Kulpína v areáli Poľovníckeho domu si vyžaduje aj nové plánovanie realizácie tejto časti podujatia kulpínskych spolkárok.


KULPIN – Pripreme za proslavu Dana Kulpina, Udruženje žena održava već tokom juna, a zatim intenzivnije u julu, kako se proslave približavaju datumu održavanja.

I ranijih godina žene iz udruženja organizuju tradicionalnu tortijadu. Posetiocima se nude razne torte za proslavu Dana Kulpina. Održaće se proslave na temu venčanja, a planirano je deset izložbenih štandova.

Novina ovogodišnje proslave je etno vašar, u organizaciji Udruženja kulpinskih žena. Svadbena kolekcija iz Slovačke biće održana i organizovana u unutrašnjosti Lovačke kuće PS Fazan Kulpin.

Svi navedeni sadržaji dobijeni za obred venčanja, biće dostupni posetiocima prvog dana proslave, zatim u subotu 28. jula u popodnevnim časovima.

Novina ovogodišnjih aktivnosti Udruženja žena Kulpin je predstavljanje raskošnih tradicionalnih svadbenih haljina, kada je većina proslava Kulpina organizovana u krugu Poljoprivrednog muzeja, koji je kasnije postao prostor za Muzej u Kulpinu.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde