Andrej Dudáš – Žiak generácie na Gymnáziu Jána Kollára

Gratulujeme a prajeme mnoho ďalších úspechov.

317

BÁČSKY PETROVEC: Andrej Dudáš , žiak čtvrtej triedy, sa tal žiakom generácie na Gymnáziu Jána Kollára so žiackym domovom v Báčškom Petrovci v školskom roku 2023/2024.


Andrej povedal, že počas vyučovania na gymnáziu získal nielen rozličné ceny a diplomy, ale aj kvalitné vedomosti, krásne spomenky, spoznal priateľov a skvelých profesorov a vychovávateľov v žiackom domove, bez ktorých by jeho úspechy neboli také skvelé, a často ani možné.

„Ešte pred zápisom na Gymnázium, som od rodičov, starých rodičov a prastarej mame, ktorá na Gymnáziu aj bývala, rád počúval o ich spomienkach na čas strávený v tejto zvláštnej ustanovizni. Tieto štyri roky vyučovania mi ukázali, že všetko to, o čom rozprávali bolo pravdivé. Som hrdý že som bol gymnazistom práve tohto gymnázia a že som mal možnosť bývať v žiackom domove a tak spoznať čaro samostatnosti.“ – hovorí Andrej.

Keď sa stal predsedom žiackeho parlamentu, bol poctený dôverou, ktorú mu preukázali ostatní členovia parlamentu a vedenie gymnázia. Snažil sa vypočuť žiakov a ich návrhy na zlepšenie žiackeho každodenného života, organizovali rôzne podujatia, ako aj humanitárny program.

Andrej je hrdý na svoj úspech na Republikovej športovej domiáde, na ktorej v strelectve minulý rok obsadil prvé miesto. „Niečo, čo by sa mi istotne nepodarilo, keby som nemal pomoc a podporu internátnych vychovávaťeľov a trénera“ povedal Andrej.

Keď ukončil základnú školu v Kysáči, bol tiež žiakom generácie a nositeľom Diplomu Vuka Karadžića, ale veľmi neveril, že ho taký úspech počká aj na konci strednej školy. Tieto ocenenia sú pre Andreja výzdobami jednej etapy, ktorú napľňajú kopy spomienok a skúseností na celý život.

„Terajším, a aj budúcim gymnazistom odporúčam, že spolupráca je cesta k úspešnému štúdiu, a životu. Iba spolu možeme prekonať všetko pred nami, už či je to odpovedanie z ťažkého predmetu, vypracovanie zmysluplnej prezentácie, alebo utieranie prachu v internátnej izbe. Keď pracujeme spolu zo spolužiakmi, priateľmi a všetkými ostatnými, každá prekážka sa stane ľahkou, a prekonateľnou.“ – odporúča Andrej budúcim žiakom gymnázia.

Štúdium plánuje pokračovať na Slovensku, na katredre medzinárodných vzťahov v rámci Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, kde sa tiež plánuje zúčastniť v rôznych krúžkoch a aktivitách, ktoré mu umožnia získať informácie a schopnosti, ktoré bude potrebovať v budúcej kariére.

„Poďakovať sa za všetko chcem, nielen mojej rodine, ale aj pani riaditeľke, mojej triednej profesorke a ostatným členom kolektívu nášho gymnázia a žiackeho domova, najprv za ochotu spolupracovať so všetkými žiakmi, a tak aj so mnou, ale aj za dobrú radu a pomoc, kedykoľvek som to potreboval.“

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde