Bogata izložba poljoprivredne mehanizacije na Novosadskom sajmu

Poslovno udruženje okuplja 18 članica, distributera i proizvođača poljoprivredne mehanizacije, sa oko 400 dobavljača iz čitavog sveta

122
Foto: 021

Izložba poljoprivredne mehanizacije tradicionalno privlači najveći broj posetilaca Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. Najbrojniji izlagači poljoprivredne mehanizacije i ove godine će se predstaviti u okviru Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, najavljeno je na danas održanoj konferenciji za novinare na Novosadskom sajmu, piše „Poljoprivrednik“.


Poslovno udruženje okuplja 18 članica, distributera i proizvođača poljoprivredne mehanizacije, sa oko 400 dobavljača iz čitavog sveta.

Ove godine na sajmu će biti prisutno 17 članica koje će predstaviti brojne novitete. Posetioci će moći da vide bogat program pogonskih i priključnih mašina. Između ostalog biće izloženi traktori na električni i pogon hidrogenom. Poseticoci će moći da vide i bogatu ponudu mašina namenjenih preciznoj poljoprivredi, istakla je Marija Antanasković, generalna sekretarka Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije podsetivši da je ovo udruženje i osnovano na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu 2008. godine.

Kompanija KITE DOO dugogodišnji je darodavac u nagradnoj igri Poljoprivrednog sajma, a tu tradiciju, po rečima Vladimira Labusa, direktora prodaje u ovoj kompaniji, neće izneveriti ni ove godine. Najsrećniji posetilac s kupljenom ulaznicom postaće vlasnik traktora John Deere 5045D.

Labus je najavio bogatu sajamsku ponudu kompanije KITE DOO. uz napomenu da će fokus biti na mašinama koje omogućavaju maksimalnu uštedu troškova uz očuvanje prinosa ili njegovo povećanje.

Bogatu ponudu najavila je i kompanija MBV. Direktor kompanije Blagoje Milinković rekao je da će na predstojećem sajmu prikazati program priključnih mašina na površini od 1.000 kvadratnih metara.

Kompanija Agrotech prikazaće više od sto traktora i priključnih mašina, a kako je istakao Dejan Zorić, direktor prodaje u ovoj kompaniji, akcenat sajamskog nastupa biće promocija IPARD programa kao mogućnosti da poljoprivrednici uz relativno mala sopstvena ulaganja dođu do potrebnih skupih mašina.

Generalni direktor Novosadskog sajma, Nikola Lovrić, podsetio je da je izložba mehanizacije najvažniji segment Poljoprivrednog sajma i da će ove godine zauzeti 18.000 kvadratnih metara. Istakao je da će posetioci izložbe moći da vide najmodernija svetska rešenja kada je u pitanju poljoprivredna mehanizacija. Najavio je bogat program i u svim drugim segmentima Sajma, posebno kada su u pitanju stočarstvo i dešavanja u Kongresnom centru.

Cena pojedinačne ulaznice za Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu biće 800 dinara, za grupne posete cena će biti 600 dinara po osobi, dok će đaci i penzioneri plaćati 400 dinara.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde