Bohaté Dni Pivnice počas dvoch víkendov

Od 28. do 30. júna a od 5. do 7. júla

27
FOTO: Hlas ľudu

Miestny odbor Matice slovenskej v Pivnici aj tohto roku usporiada Dni Pivnice. Do celodedinských osláv sa zapojili všetky spolky, združenia, kluby, školy či cirkevné spoločenstvá. Kvôli obsiahlosti programu sa organizátori rozhodli usporiadať Dni Pivnice počas dvoch víkendov, a to od 28. do 30. júna a od 5. do 7. júla.


Program v piatok bude vo veľkej miere patriť práve kultúre. O 10. hodine v priestoroch Základnej školy 15. októbra usporiadajú výtvarný tábor pre deti, o 17. hodine bude v Hasičskom dome otvorená výstava Ručné práce a čo používali naši predkovia v minulosti, ďalej o 19.30 otvoria výstavu venovanú 30-ročnému Ochotníckemu divadlu Janka Čemana vo foyeri Domu kultúry a na záver odznie kultúrno-umelecký program.

Sobotňajší program bude tematicky odlišný. Od 9. hodiny sa začne detský futbalový turnaj na Futbalovom štadióne FK Slávia, ako aj bazár domácich výrobkov na trhovisku. Predpoludním si záujemcovia budú môcť v priestoroch Miestneho spoločenstva vypočuť odbornú prednášku – Organická výroba, potom škola Malac genijalac usporiada kreatívne dielne pre najmladších. Nebude chýbať ani defilé motorkárov, či už tradičný výpredaj guláša. Vo večerných hodinách odznie koncert detí hudobnej školy, a tiež bude vyhodnotený fotografický súbeh v Slávnostnej sieni školy.

V nedeľu od 9. hodine lovci budú strieľať do hlinených terčov, predpoludním sa budú konať aj slávnostné bohoslužby v evanjelickom a pravoslávnom kostole. Nešporné služby Božie s programom detí Nedeľnej školy sa budú konať o 15. hodine. DHS Pivnica slávnostne o 18. hodine odprezentuje novú publikáciu Sto rokov Dobrovoľného hasičského spolku v Pivnici. Záver prvého víkendu bude patriť váľaniu mája nad ulicami Štefánikova a Rybárska.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde