Bugarski Slavuj iz Silbaša – Tri decenije uzgoja lubenica i dinja

Proizvođač nam je odao tajne i savete kako prepoznati slatku lubenicu

Bugarski Slavuj iz Silbaša već 30 godina uspešno se bavi uzgojem lubenica i dinja, i tokom tog postao je prepoznatljiv da proizvodi kvalitetno i sočno voće.

Mi smo sreli na uglu ulice Narodne revolucije i Kolarove u Bačkom Petrovcu. Svakog leta, njegovi proizvodi stižu u Bački Petrovac, gde već 20 godina verno služi svoje kupce.

Problemi sa nakupcima

Iako prodaja lubenica ide dobro, Bugarski Slavuj se suočava sa problemima zbog nakupaca. Ovi preprodavci kupuju lubenice po nižoj ceni, a zatim ih prodaju po istoj ceni po kojoj ih prodaje Slavuj. Ova praksa šteti njegovom poslovanju i narušava odnos sa kupcima.

Uticaj visokih temperatura na voće

Visoke temperature ovog leta utiču na lubenice, uzrokujući da one žute od sunca. Iako ovo žutilo ne utiče na ukus, kupci su skeptični prema takvom izgledu. Slavuj naglašava da su njegove lubenice i dalje jednako slatke i sočne, bez obzira na boju kore.

Kako prepoznati slatku lubenicu

Slavuj je sa nama podelio nekoliko saveta kako prepoznati slatku lubenicu:

1. Peteljka bez dlačica – Kada na peteljci nema dlačica, to je znak da je lubenica zrela.

2. Šuplji zvuk- Kada kucnete lubenicu, ona treba da proizvodi šuplji zvuk.

3. Boja- Idealna lubenica ima kombinaciju žute i zelene boje.

Ipak, najvažniji faktor je poverenje u prodavca. Slavuj je izgradio dugogodišnje poverenje sa svojim kupcima, koji znaju da kod njega uvek mogu dobiti kvalitetno voće.

Cena pada zbog velike ponude

Slavuj je prisutan na pijaci od pola 7 ujutru do 15 časova. Cena lubenica je 50 dinara po kilogramu, dok dinje koštaju 100 dinara po kilogramu. Iako cena opada zbog velike ponude u Sremu, Slavuj nastoji da održi kvalitet svojih proizvoda i zadovolji svoje kupce.

Bugarski Slavuj iz Silbaša nastavlja tradiciju uzgoja najukusnijih lubenica i dinja, uprkos izazovima sa nakupcima i vremenskim uslovima. Ako želite da uživate u najsočnijim lubenicama i dinjama, potražite Bugarskog Slavuja u centru Bačkog Petrovca.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde