Červený kríž Báčsky Petrovec a FK Maglić oslávili Svetový deň prvej pomoci

Mladí futbalisti sa naučili, ako správne reagovať na bežné športové úrazy

BÁČSKY PETROVEC – Svetový deň prvej pomoci sa každoročne oslavuje druhú sobotu v septembri, a tento rok Červený kríž Bačský Petrovec, v spolupráci s FK Maglić, využil túto príležitosť na edukáciu mladých športovcov. V súlade s tohtoročnou témou „Prvá pomoc a šport“, sa akcia konala pod otvoreným nebom, kde sa mladí futbalisti naučili, ako správne reagovať na bežné športové úrazy.

Počas stretnutia sa mladí športovci oboznámili so základnými technikami prvej pomoci pri zlomeninách, vyvrtnutiach a zastavení krvácania. Zároveň získali cenné vedomosti o resuscitačných opatreniach, ktoré sú kľúčové v situáciách náhleho ohrozenia života.

„Mladí hráči FK Maglić sa preukázali svojimi nadobudnutými vedomosťami nielen v oblasti prvej pomoci, ale aj vo futbale“, uviedol Červený kríž. Oslava Svetového dňa prvej pomoci sa tak stala príležitosťou pre vzdelávanie a posilnenie bezpečnosti športovcov na ihrisku.


BAČKI PETROVAC – Svetski dan prve pomoći obeležava se svake godine, druge subote u septembru. Ove godine, Crveni krst Bački Petrovac je u saradnji sa FK „Maglić“ iskoristio ovu priliku da edukuje mlade sportiste. U skladu sa ovogodišnjom temom „Prva pomoć i sport“, događaj se odvijao pod vedrim nebom, gde su mladi fudbaleri naučili kako da pravilno reaguju na uobičajene sportske povrede.

Tokom susreta, mladi sportisti su se upoznali sa osnovnim tehnikama prve pomoći kod preloma, uganuća i zaustavljanja krvarenja. Istovremeno, stekli su dragocena znanja o merama reanimacije, koje su ključne u iznenadnim situacijama opasnim po život.

Mladi igrači FK „Maglić“, dokazali su stečeno znanje ne samo u oblasti prve pomoći, već i u fudbalu“, naveo je Crveni krst. Obeležavanje Svetskog dana prve pomoći tako je postalo prilika za edukaciju i jačanje bezbednosti sportista na terenu.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde