Dani Kulpina – Treći dan donosi takmičenja i zanimljive aktivnosti u Lovačkom domu „Fazan“

Treći dan manifestacije Dani Kulpina obilovao je uzbudljivim događajima i takmičenjima koja su okupila brojne učesnike i posetioce u Lovačkom domu „Fazan“ u Kulpinu.


U toku prepodneva održana je luturgija u Evangeličkoj crkvi, nakon čega su sledile aktivnosti u Lovačkom domu „Fazan“ i to gađanje glinenih golubova i takmičenje u kuvanju lovačkog paprikaša, uz zvuke muzičkog sastava „Andražik – Zelenak“, a od 18 časova postioci su mogli da uživaju u fudalskoj utakmici na stadionu FK Kulpin.

Takmičenje lovaca u gađanju glinenih golubova

U takmičenju u pucanju na glinene golubove, dominirale su ekipe iz tri različita lovačka društva. Ekipa LD Lesík Bački Petrovac osvojila je prvo mesto, pokazavši izuzetne veštine i preciznost. Drugo mesto zauzela je ekipa LD Kulpin, dok je treće mesto pripalo ekipi LD Gložan. Posebno priznanje za najstarijeg strelca dobio je Šuljan Pavel iz Lalića, koji sa svojih 84 godine i dalje pokazuje strast i veštinu u ovom sportu. Takođe, nagrada za najlepšeg strelca pripala je Vladimiru Haška iz LD Fazan Kulpin, čime je dodatno istaknut sportski duh i estetika ovog takmičenja.

Takmičenje u kuvanju lovačkog kotlića u Lovačkom domu

U sklopu manifestacije održano je i takmičenje u kuvanju kotlića, koje je privuklo veliki broj gurmana i ljubitelja tradicionalne kuhinje. Prvo mesto osvojila je ekipa Čepsi iz Kulpina, koja je svojom ukusnom pripremom oduševila žiri. Drugo mesto pripalo je Udruženju Vinara i vinogradara Kulpin, dok je treće mesto zauzela ekipa Udruženja žena Kulpin. Sva tri tima pokazala su izuzetnu kreativnost i umeće u kuvanju, čime su doprinela bogatstvu gastronomske ponude ovogodišnje manifestacije.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde