Dani Kulpina – Proslava tradicije i kulture

Poslednji vikend u julu, već 26 godina, rezervisan je za proslavu Dana Kulpina. Ove godine, Kulpinci su nastavili ovu tradiciju uz dodatak novih i uzbudljivih manifestacija.


Petak: Veče Muzike Naše Omladine

U petak, po prvi put, održano je „Veče muzike naše omladine“ u Ribolovnom domu ZŠR Smuđ. Organizatori ovog događaja, Savet Mesne zajednice Kulpin, Mesni ogranak Matice slovačke u Kulpinu i Udruženje Kulpinskih žena, uspešno su stvorili prijatnu atmosferu za mlade. Muzički deo večeri bio je u rukama poznatog DJ Cerovskog, koji je svojim miksanjem i odličnim izborom pesama stvorio nezaboravan provod. U ponudi su bila pića i razni specijaliteti, pažljivo pripremljeni da osveže goste i upotpune užitak večeri. Organizatori su izrazili zadovoljstvo što su uspeli da okupe veliki broj mladih i planiraju da ovakvi događaji postanu redovna praksa u budućnosti.

Subota: Izložba Slika i Gala Koncert

Subota, 27. jula, bila je rezervisana za umetnost i kulturu. Predsednica sela, Viera Krstovska, svečano je otvorila izložbu slika nastalih tokom 8. Slovačkog umetničkog kampa u Kulpinu. Nakon toga, u organizaciji Kulturno-umetničkog centra Zvolen, održan je gala koncert. Na koncertu su govorili bivši predsednik Saveta MS Kulpin Miroslav Čeman, predsednik MOMS Kulpin Pavel Gaža i predsednica opštine Viera Krstovska.

Program gala koncerta bio je raznovrstan i bogat. Nastupili su članovi Kulturno-umetničkog centra Zvolen, od najmlađih do najstarijih, uključujući i odličnu dečiju plesnu grupu iz Begeča. Pevač Jozef Mak iz Banske Bistrice, zajedno sa gostima iz Slovačke, oduševio je publiku, dok je na fujari svirao Juraj Kulič iz Raječke Teplice. Takođe, nastupila je i muzičko-pevačka grupa imcara iz Petrovca, koju su činili Mihal Struhar, Elena Demrovska i Zoran Mitić.

Treći dan manifestacije Dani Kulpina pokazao je svu raskoš i raznolikost kulturnog života ovog mesta. Kulpinci su dokazali da neguju svoju tradiciju i kulturu, ali i da su otvoreni za nove ideje i događaje koji okupljaju sve generacije.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde