Deca iz PU „Včielka“ su se oprostila od predškolske ustanove i svojih vaspitačica

Pripremili su sjajan program sa svojim vaspitačicama

412
FOTO: PU Včielka

U četvrtak 6. juna održao se program povodom kraja školske godine Predškolske ustanove „Včielka“, kojim su se deca opraštala od predškolske ustanove i svojih vaspitačica.


Program se održao u 18. časova u Slovačkom vojvođanskom pozorištu u  Bačkom Petrovcu, gde su nastupila deca iz sva četiri objekta PU „Včielka“ ispred ogromne publike roditelja, starih roditelja, braća i sestara, koji su došli da podrže buduće prvake.

Direktorka Ana Laćarak je otvorila program a voditeljke Natalia Valo, Andrea Stanivuk i Aleksandra Sokolović, vaspitačice u PU „Včielka“, vodile su program na slovačkom i srpskom jeziku, vaspitačica Alenka Pavela je pratila nastupe na harmonici.

Kao najhrabriji, prve su nastupile Zvezdice iz Gložana uz pomoć i podršku svojih vaspitačica Ivone Benke i Zuzane Korčok, odmah nakon njih Duga iz Maglića je pljeskom i pesmicama opisala kako im je bilo divno i šta su sve u školici radili i naučili od vaspitačica Vere Tasić i Željke Đorđević.

Preslatkim kostimima žabica i prikladnom koreografijom predstavila su se deca iz Bačkog Petrovca sa vaspitačicama Boženom Ljevarskom i Alenom Pavela. Katarina Kolar je za svoju decu Sovice iz Kulpina, smislila divnu koreografiju koju su završili velikim zagrljajem.

Bubamare iz Bačkog Petrovca su svojim kostimima i koreografijom sjajno dočarali sunce i njegove zrake, posle toga su se pesmicom oprostili od predškolske ustanove i svojih vaspitačica Irene Čakarević i Ane Mučaji.

Ježići iz Kulpina rekli su zbogom školici i vaspitačicama Aleksandri Pucovskoj i Ani Vida uz pesmicu i ples sa žabicom. Mačići iz Petrovca uz pomoć pet devojčica iz odeljenja Sunce pevali su i plesali u narodnoj nošnji poznate narodne pesme Zlata brana i Tancuj, tancuj.

Pčelice, srpsko odeljenje iz Petrovca, su nastupile zadnje i publiku digle na noge svojim nastupom. Koreografijom i kostimima fudbalera i navijačica uz pesmu Waka, waka su dočarali spot Šakire i uz divnu atmosferu se oprostili od svojih vaspitačica Aleksandre Sokolović i Andreje Trpinski.

Za sam kraj su sva deca iz predškolske uzstanove zajedno otpevala pesme „Doviđenja dragi vaspitači“ i „Rozlučka“ uz pratnju harmonike Alenke Pavela.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde