Dečija nedelja opštini Bački Petrovac

Na teritoriji opštine Bački Petrovac Dečija nedelja se održala u nizu aktivnosti za decu

632
Opština Bački Petrovac dečija nedelja
Foto: Opština Bački Petrovac

Dečija nedelja je najveća nacionalna manifestacija za decu, koja se svakog oktobra održava u cilju ujedinjenja svih društvenih aktera sa ciljem kontinuiranog poboljšanja položaja deteta. Ona je i prilika da se ukaže na postignuto, ali i na nedostajuće u oblasti promocije i zaštite dečjih prava u Republici Srbiji.


Na teritoriji opštine Bački Petrovac Dečija nedelja se održala u nizu aktivnosti za decu po svim osnovnim školama i vrtićima, koje su za njih pripremili njihovi vaspitači, nastavnici i razredne starešine uz sve prateće epidemiološke mere koje su na snazi. U organizaciji Učeničkog parlamenta OŠ „Jan Čajak“ Bački Petrovac jedna od zanimljivih aktivnosti koja je realizovana zadnji dan Dečije nedelje je bila Pidžama dan, gde su svi učenici u školu došli u pižamama.

Prilikom obeležavanja ove nedelje je predsednica opštine Jasna Šproh zajedno sa svojim saradnicima obišla PU „VČIELKA“ i OŠ „ Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu. Na poklon su deci doneli jabuke kao simbol zdravlja i poželeli im puno sreće i napredak.

Takođe u okviru Dečije nedelje predsednica opštine posetila je i decu sa posebnim potrebama iz Udruženja “MI”.

Detský týždeň

Detský týždeň je najväčšia nacionálna manifestácia pre deti, ktorá prebieha každoročne v októbri s cieľom zjednotiť všetkých spoločenských aktérov so zámerom zlepšiť postavenie dieťaťa. Je to aj príležitosť poukázať na dosiahnuté, avšak i na to čo chýba v oblasti prezentovania a ochrany detských práv v Republike Srbsko.

Na území obce Báčsky Petrovec Detský týždeň obsahoval rad aktivít vo všetkých základných školách a predškolských ustanovizniach, ktoré pre deti pripravili ich vychovávatelia, učitelia a triedni profesori dodržiavajúc platné epidemiologické opatrenia. V organizácii žiackeho parlamentu ZŠ Jána Čajaka jedna zo zaujímaných aktivít, ktorá sa realizovala v posledný deň Detského týždňa, bola pyžamový deň, v rámci ktorej všetci žiaci do školy prišli v pyžamách.

Pri príležitosti zaznamenania tohto týždňa predsedníčka obce Jasna Šprochová spolu so svojimi spolupracovníkmi navštívila PU Včielka a ZŠ Ján Čajak v Báčskom Petrovci. Deťom priniesli jablká ako darček a symbol zdravia a zaželali im veľa šťastia a pokroku.
Zároveň v rámci Detského týždňa predsedníčka obce navštívila aj deti s osobitnými potrebami zo združenia MY.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde