Deň Petrovca 2024: Nedeľa ako športový deň

V love rýb udicou na plavák absolútnou víťazkou sa stala Hana Abrahámová

97
FOTO: Hlas ľudu

Pri oslavách Dní Petrovca nedeľa je už dlhý rad rokov v znamení športových aktivít. Miestne spolky a združenia, ktoré sú predovšetkým športovo zamerané, sa v tento deň pričinia, aby rozvírili hladinu dianí na športoviskách v Petrovci.


I tohto roku sa oslavy nezaobišli bez športových aktivít. Už v sobotu futbalisti, tí najmladší, ako aj veteráni, behali za loptou na trávniku vo Vrbare a v nedeľu, ako prví na pretekársku dráhu vystúpili mladí nádejní rybári na kanáli DTD vedľa rybárskej chatky ZŠR Karas, kde prebiehala súťaž žiakov ZŠ Jána Čajaka v love rýb udicou na plavák. Najúspešnejším rybárom i nižších, i vyšších ročníkov udelili medaily, poháre a diplomy. Absolútnou víťazkou z 15 pretekárov sa stala Hana Abrahámová, ktorá nachytala 1,080 kg rýb.

V Loveckom dome v Lesíku miestni lovci usporiadali súťaž v streľbe do hlinených terčov. Na turnaji sa okrem domácich strelcov zúčastnili aj lovci zo Srbského Miletića, Zmajeva, Tovariševa, Hložian, Temerína, Slankamenských Vinohradov a Lalite. Z 35 účastníkov po vystrieľaní 25 nábojov majstrom sa stal Vukašin Lukić z Miletića. Najlepší jednotlivci a celky získali primerané odmeny.

V telocvični ZŠ Jána Čajaka Stolnotenisový klub Mladosť pravidelne organizuje turnaj v stolnom tenise. Ide o Memoriál Jaroslava Báďonského, dlhoročného aktivistu, predsedu, hráča a trénera petrovských stolných tenistov. Turnaj tohto typu sa v Petrovci hráva už takmer pol storočia a tohto roku účastných bolo 7 hráčov. Po stole sa loptička najprecíznejšie kĺzala Petrovi Lukićovi, ktorý zdvihol prechodný pohár.

V športovej hale ZŠ Jána Čajaka v nedeľu popoludní Volejbalový klub Mladosť zrealizoval turnaj vo volejbale pre mladšie kategórie. Na palubovke rozdelenej sieťou súťažili domáce dievčatá a k tomu do Petrovca si pozvali aj súperky z Hložian, Maglića a Báčskej Palanky.

V nedeľu v programe osláv Petrovca boli aj šachové súťaže. V budove ZŠ Jána Čajaka dve zostavy Šachového klubu Mladosť zohrali riadne majstrovské kolá. Prvá zostava petrovských šachistov súťažila s Bečejom o primát v Báčskej lige NS, ktorá je 3. v poradí v zväzovom rangu. Druhá zostava petrovských šachistov v medziobecnej lige zohrala kolo so šachistami zo Selenče.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde