Derbi ispunio očekivanja

U derbiju šestog prvenstvenog kola PFL Sombor u Gložanu je domaća Budućnost sa 2:1 savladala Budućnost iz Mladenova

Gložan: Stadion Budućnosti, gledalaca oko 500, sudija Milešević (Bačka Palanka). Strelci, Žemberi u 37. i Liptak u 75. minutu za Budućnost (Gložan), a Dujaković u 87. minutu za Budućnost (Mladenovo). Crveni karton: Leđanac (Budućnost, Gložan), Žuti kartoni: Đorđević, Sikirić, Srnka, Macko (Budućnost, Gložan), a Bojanioć, Mujstafović, Šatara, Dukić i Lazarević (Budućnost, Mladenovo).

BUDUĆNOST (G): Krndija 8,5, Đorđević 8, Sikirić 8 (Milanov 7,5), Hrnjez 8,5, Leđanac 7,5, Srnka 8, Žemberi 8,5, Liptak 8, Tasić 7,5 (Radivojević 7,5),  Nemet 8, Adamek 8 (Inđić -).

BUDUĆNOST (M): Bojanić 6, Gajdobranski 7, Bukvić 7,5, Mustafović 6,5, Šatara 6,5 (Dujaković 7), Dukić 7,5 (Lazarević 6), Jurčević 6, Knežević 6, Ralević 7, Prole 6, Balango 6,5.

Igrač utakmice, Vladimir Hrnjez 8,5 (Budućnost, Gložan).

Utakmica je opravdala epitet derbija. Borbenost i želju za pobedom pokazali su igrači obeju ekipe. Nakon dve dobre prilike koje nisu realizovali Ralević i Jurčević, stigla je kazna za goste. U 37. minutu sjajan skok Žemberija, koji pogađa mrežu Bojanića, za vođstvo domaćina od 1:0.

U drugom poluvremenu, tempo igre nije ni malo opao. Nespretnu reakciju golmana Bojanića i Mustafovića, u 75. minutu koristi Liptak, koji sa pet metara pogađa mrežu Budućnosti, za vođstvo od 2:0. Gosti su se posle drugog primljenog gola probudili i krenuli odlučnije ka golu Krndije. „Rezervista“ Ralević je uspeo u 87. minutu, da postigne počasni gol za goste, pa su domaći fudbaleri na kraju stigli do zasluženjne pobede od 2:1. Od 86. minuta domaći su igrali sa igračem manje, pošto je sudija Milešević sasvim opravdano iz igre isključio Nikolu Leđanca.

Izjave trenera
ZORAN RATKOVIĆ, Budućnost (Gložan): Mislim da je utakmica u potpunosti opravdala epitet derbija na zadovoljstvo prisutne publike. Naše dve ekipe odigrale su jednu korektnu, borbenu utakmicu sa dosta tempa i trčanja. Gosti iz Mladenova su se predstavili kao jedna veoma dobra ekipa. Mislim, da je naša pobeda zaslužena. Radujemo se što je utakmicu pratio veliki broj gledalaca, koji su verujem uživali u igri dvaju protivnika. Suđenje je bilo odlično. Utakmica je odigrana sa puno tempa, puno borbe o čemu svedoči i jedan crveni i devet žutih kartona.

SVETOZAR JANjIĆ, Budućnost (Mladenovo): Bila je to jedna egal utakmica u kojoj je domaća ekipa na kraju stigla do zaslužene pobede. Sudijska trojka svoj zadatak je besprekorno obavila. Hvala našim navijačima na podršci u Gložanu. Čestitamo našem protivniku na pobedi a mi se već okrećemo utakmici finala Kupa OFS Bačka Palanka u sredu. Biće to prilika da se ekipi Budućnosti iz Gložana, koja je naš protivnik, revanširamo za poraz u prvenstvu ali će to van svake sumnje biti veoma teško.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde