Detská maliarska paleta – Záverečná časť projektu školy kreslenia

Výstava je vyvrcholením úspešného projektu školy kreslenia, ktorý trval sedem mesiacov

BÁČSKY PETROVEC – V priestoroch TOO Báčsky Petrovec sa od soboty 05. októbra o 17. hodine uskutočnila Detská maliarska paleta v organizácii Združenia petrovských výtvarných umelcov, za podpory Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí a Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny.


Výstava s názvom „Detská maliarska paleta“ je vyvrcholením úspešného projektu školy kreslenia, ktorý trval sedem mesiacov. Počas tohto obdobia mali deti možnosť objavovať a rozvíjať svoje umelecké schopnosti prostredníctvom rôznych výtvarných techník.

Prvá časť programu bola zameraná na kreslenie. Deti sa učili pracovať s ceruzkou, uhlíkom a lavírovaným tušom, kde mali príležitosť zvládnuť základy kresby a vytvárať detaily. V druhej časti sa sústredili na maľovanie, kde sa zoznámili s technikami akrylu, akvarelu a kombinovanej techniky.

Do projektu sa zapojilo celkovo 16 detí, z toho 7 predškolákov a 9 detí z nižších ročníkov základnej školy. Tento vzdelávací projekt bol podporovaný Úradom pre Slovákov žijúcich v zahraničí (USŽZ) a Národnostnou radou slovenskej národnostnej menšiny (NRSNM), ktoré zabezpečili patronát nad školou kreslenia.

Výstava predstavuje nielen zručnosti, ktoré deti počas uplynulých mesiacov nadobudli, ale aj ich nadšenie a kreativitu.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde