Diváci mali možnosť si pozrieť Rysavú jalovicu

V rámci programu festivalu Petrovské dni divadelné

Foto: hl.rs

BÁČSKY PETROVEC – Spišskonovoveské Divadlo na Predmestí zo Slovenska prišlo do Báčskeho Petrovca s komédiou o mužoch, ženách, pálenke a jednej jalovici Maline, uvádza Hlas ľudu.


Nezabudnuteľnú slovenskú klasiku Rysavá jalovica na motívy poviedky Martina Kukučína diváci mali možnosť si pozrieť v rámci programu festivalu Petrovské dni divadelné včera večer – vo štvrtok 12. septembra 2024 v sieni Slovenského vojvodinského divadla v Báčskom Petrovci.

Ide o komediálny príbeh o mužoch, ženách, pijatike a jednej jalovici. Režisérkou tejto inscenácie je Denisa Macalová, ktorá hru uviedla s dôrazom na tradičné hodnoty a kultúru.

Je to klasická slovenská komédia, v ktorej Adam Krt sa vyberie na jarmok predať krpce. Stretnú sa dvaja kmotrovia Adam Krt a Adam Trnka v čase vianočných sviatkov na mrhanovskom jarmoku. Slovo dá slovo a Krt od Trnku v dobrej nálade kúpi mladú jalovičku. Pri výdatnom zapíjaní dobrého obchodu im však jalovica zmizne priamo spred krčmy. Duchovní kmotrovia sa rýchlo rozkmotria.

Adama Krta čaká strastiplná cesta domov, na konci ktorej ho čakajú výčitky jeho jazyčnatej ženy Evy. U Krtov nastane súdny deň, lebo Adam prišiel domov bez jalovice aj bez peňazí.

Záhada okolo stratenej jalovice sa napokon vyrieši a príbeh sa šťastne skončí.

V tejto komédii si zahrali Jozef Novysedlák, Mária Brozmanová, Mikuláš Macala a Denisa Macalová-Ďuratná.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde