Dok su vozovi prolazili Bačkom Palankom (GALERIJA)

13588

Decenijama unazad ugašena je pruga u Bačkoj Palanci, čije su šine većim delom davno povađene, a nekada je železnicom povezivala Bačku Palanku sa okolnim mestima, gradovima u Vojvodini, a preko većih železničkih centara i gradova sa celim svetom.

U martu mesecu 2016. godine iz opštinske Direkcije za izgradnju stigla je informacija da je postignut dogovor o izmeštanju pruge i formiranju novih drumskih koridora.

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

Ovaj foto prilog je podsetnik na vreme kada su pruge u opštini Bačka Palanka imali svoju funkciju. Kroz četiri galerije fotografija pokušaćemo da dočaramo vreme kada su vozovi prolazili našim sokakom.

U vremenu kada je automobila bilo malo i kada su oni predstavljali privilegiju malog broja bogatih, železnica je imala prednost u odnosu na drumski saobraćaj. Putnici su često sa stanica u Bačkoj Palanci i Gajdobri odlazili u obližnja mesta.

Stanice u Bačkoj Palanci i Gajdobri su bile povezane sa celom Vojvodinom.

Železničke stanice naše opštine su bile povezane i sa velikim gradovima i važnim železničkim čvorištima, a preko njih kopneno sa celom Evropom i Azijom.

Nadamo se da smo ovim fotografijama uspeli da dočaramo neko drugo vreme, kada su železničke stanice i vozovi imali važniju ulogu u životima ljudi i kada su naš grad i naša opština bili na železničkim mapama.


Pogledaj: Znameniti Bačkopalančani – 27 znamenitih ličnosti

 

 

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde