Spasilac i savetnik na bazenima u Magliću – Dr Tihomir Ćetković

Doktor Tihomir Ćetković, koji već dve sezone brine o zdravlju posetilaca ovog kupališta, ima nešto neobičniji zadatak.

MAGLiĆ – Iako je posao doktora na bazenu obično vezan za pružanje hitne medicinske pomoći kupačima, u Magliću situacija je nešto drugačija. Doktor Tihomir Ćetković, koji već dve sezone brine o zdravlju posetilaca ovog kupališta, ima nešto neobičniji zadatak.


„Posetioci dolaze kod mene čak i sa papirima po mišljenje,“ objašnjava dr Ćetković. „Najčešće povrede su blage posekotine i ogrebotine, ili kolapsi i skokovi pritiska. Nikada nismo imali teže oblike povreda zato što spasioci rade svoj posao odlično“, dodaje on.

Zahvaljujući odličnom radu spasioca, ozbiljnije povrede su retkost. „Nismo imali trovanja hlorom, voda se redovno kontroliše, nikada nismo imali pritužbe na kvalitet vode,“ dodaje dr Ćetković, ističući visok nivo bezbednosti i higijene na bazenu.

Ambulanta u sklopu bazena opremljena je svim potrebnim medicinskim sredstvima, a dr Ćetković je na raspolaganju svakodnevno u toku radnog vremena bazena.

– Ja sam ovde na bazenima već dve sezone. Posetioci dolaze kod mene da traže savete vezane za njihove zdravstvene probleme sa kojima se bore i koji ih muče. Uvek ih posavetujem i uvek ću izaći u susret. Moj posao prvenstveno je da pružam zdravstvenu zaštitu“ kaže on.

Ovaj doktor ne samo da pruža medicinsku pomoć na licu mesta, već je i savetnik za mnoge posetioce. Njegova prisutnost svakako pruža dodatni osećaj sigurnosti i brige za zdravlje svim posetiocima bazena u Magliću.

Doktor Tihomir Ćetković postao je nezaobilazna figura ovog kupališta, a njegov rad značajno doprinosi bezbednosti i zdravlju svih koji dolaze da uživaju u vodi, muzici i suncu.
Zahvaljujući njemu i timu spasilaca, bazen u Magliću je mesto gde se posetioci mogu opustiti i uživati bez brige za svoje zdravlje.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde