Festival Jarné nôty v piatok 21. júna

V piatok 21. júna o 18. hodine

69

Festival vážnej hudby Jarné nôty ako polygón pre mladé talenty je jediným v tomto žánri v hudobnom kalendári vojvodinských Slovákov. V poradí 28. ročník Festivalu vážnej hudby Jarné nôty bude prebiehať v piatok 21. júna o 18. hodine v Slávnostnej sieni Gymnázia Jána Kollára so žiackym domovom v Báčskom Petrovci.


Organizuje ho Miestny odbor Matice slovenskej Petrovec s finančnou podporou Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí, Ústavu pre kultúru vojvodinských Slovákov, Obce Báčsky Petrovec a Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny.

Od svojho prvého ročníka má svoj termín v druhej polovici júna.

Spravidla to bývalo počas víkendu, ale keďže sú jeho organizátori ochotní kvôli účastníkom, ale i návštevníkom zladiť jeho priebeh s inými podobnými podujatiami, upustili tentoraz z obvyklej festivalovej soboty.

Festival nemá súťažný charakter. Na predchádzajúcich festivaloch vystúpili najvýznamnejší predstavitelia hudobného umenia z radov slovenskej národnosti. Niektorí patria medzi špičkových svetových umelcov a pôsobia v zahraničí ako sólisti, prípadne členovia ansámblov a profesionálnych orchestrov.

Festival Jarné nôty v poslednom desaťročí odznieva za účasti veľkého počtu mladých nádejných, ale už aj osvedčených hudobníkov nielen zo Srbska, ale aj z Chorvátska, Maďarska a Rumunska.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde