Gastronomická ponuka petrovských folkloristov

Na pomoc si pozvali aj osvedčeného kuchára Jaroslava Záborského.

88
FOTO: Hlas ľudu

V sobotu (20.04.), aktivisti Kultúrno-umeleckého spolku Petrovská družina z Báčskeho Petrovca celé popoludnie strávili na nádvorí Kultúrneho strediska v Báčskom Petrovci, kde chystali gastronomické hody – píše Hlas ľudu.


Svoje brány pre ostatných záujemcov otvorili podvečer. Už predtým petrovskú verejnosť oboznámili, že v tento deň pre všetkých záujemcov budú vyprážať langoše. Tie chystajú podľa už osvedčeného receptu. K tomu tentoraz sa rozhodli navariť aj kotlíkový paprikáš. Preto si na pomoc pozvali aj osvedčeného kuchára Jaroslava Záborského.

Aby si ľudia mohli aj prisadnúť a najesť sa aj na tvári miesta, na dvore rozprestreli stoly a lavičky. Časť iných, ktorých sme tam stretli, si so sebou prinášali nádoby a spolkári im balili porcie aj domov.

Predsedníčka KUS Petrovská družina Annamária Gierová povedala, že petrovskí spolkári naposledy organizovali ľudovú veselicu začiatkom septembra minulého roka a dopadla na výbornú. Naplánovali si, že viackrát do roka budú prezentovať aj vlastnú gastronomickú ponuku. Aj táto najnovšia akcia sa vydarila a záujem bol veľký o prichystaných viac ako 50 porcií paprikáša, ale aj o langoše.

Inak v predchádzajúcom období spolkári renovovali aj líčili vlastné miestnosti. Vypracovali aj projekt na ÚSŽZ, lebo potrebujú tam aj veľké zrkadlá, aby sa im lepšie nacvičovalo.

Inak petrovskí folkloristi aj v tomto období usilovne pracujú. Aktívne sú všetky ich zložky a čoskoro sa verejnosti aj predstavia. Chystajú sa na festivaly Zlatá brána v Kysáči, FF Tancuj, tancuj… v Hložanoch a na domácej pôde sa najskôr predstavia počas Dní Petrovca, a potom zorganizujú aj váľanie mája na nádvorí pred svojimi miestnosťami.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde