Hložančania vyhrali Matičný turnaj v malom futbale v Selenči

Najlepší tím z Hložian bol ocenený putovným pohárom veľvyslanca Slovenskej republiky v Srbsku

Foto: hl.rs

Matičný turnaj v malom futbale, v poradí už 28., tohto roku bol v sobotu 20. júla od rána do večera v Selenči. O putovný pohár veľvyslanca Slovenskej republiky sa prihlásilo 14 celkov, z čoho do Selenče pricestovalo 13 matičných družstiev.


Na športovom ihrisku Futbalového klubu Kriváň sa zúčastnili matičné mužstvá z Báčskeho Petrovca, Bieleho Blata, Hložian, Kovačice, Kulpína, Kysáča, Lalite, Padiny, Pivnice, zo Selenče (2 mužstvá), Slankamenských Vinohradov a Starej Pazovy.

Najlepší tím z Hložian bol ocenený putovným pohárom veľvyslanca Slovenskej republiky v Srbsku, ktorý im odovzdal veľvyslanec Michal Pavúk a vyhlásili aj najúspešnejších hráčov.

Pohár najlepšieho hráča turnaja si domov odniesol Stanislav Žembery z Hložian, najlepším brankárom sa stal Čaba Kurunci z Bieleho Blata a najlepším strelcom Pavel Ožvát z Báčskeho Petrovca, ktorý nastrieľal osem gólov.

MOMS Hložany: Viktor Dubovský, Stanislav Žembery, Stanislav Srnka, Martin Zahorec, Milan Adámek, Alexander Topoľský, Martin Semartonský, Ivan Fábry

Podujatie už tradične organizuje Matica slovenská v Srbsku za podpory Slovenského veľvyslanectva v Belehrade. Do tretice v organizácii tohto roku ruku podali aj členovia selenčského MOMS a Futbalového klubu Kriváň Selenča.

Do štvrťfinále sa dostalo 8 celkov.Tuná Hložany zdolali Selenču 1 v pomere 7 : 2, Petrovec Padinu 2 : 0, Slankamenské Vinohrady po remíze s Pivnicou 0 : 0 vyhrali na penalty a Biele Blato zdolalo Selenču 2 v pomere 1 : 0.

V semifinálových zápasoch zdatní Hložančania múdrou hrou zvíťazili nad Slankamenskými Vinohradmi 2 : 0, keď po jeden gól vsietili v každom polčase. V druhom semifinálovom zápase Biele Blato sa po niekoľkých premrhaných šanciach Petrovčanov ujalo vedenia, a potom po chybe hráčov z Petrovca zvýšilo náskok aj na 2 : 0.

Do konca prvého polčasu Petrovčania dali jeden gól. Na začiatku druhej časti Petrovčania vsietili aj druhý gól, ale potom azda aj z vyčerpania síl premrhali viacero šancí, a tak sa po výsledku 2 : 2 pristúpilo k penaltám. V trojrozstrele Leňa Bieloblatčanom hneď vychytal penaltu a na záver, keď mal potvrdiť výhru Petrovčanov, Ožvát penaltu nepremenil, a tak po ďalších kopoch sa predsa do finále dostali Bieloblatčania.

Vo finálovom zápase, ktorý sa odohral po krátkej prestávke, oddýchnutejší, ale aj technicky zdatnejší Hložančania, presvedčivo 6 : 0 zdolali súpera.

Po dvoch prijatých góloch banátsky celok hral bez brankára, a to sa mu ešte viac vypomstilo, lebo dobrými kombináciami im Hložančania do konca strelili ešte 4 góly, a tak sa stali majstrami turnaja.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde