Horehronské dni spevu a tanca

Časť programu prebiehala v sobotu 29. júna a vystúpili tu aj predstavitelia vojvodinských Slovákov

203
FOTO: Fb/Ján Slávik

Letné mesiace bezpochyby patria i početným folklórnym slávnostiam tak u nás, ako i v zahraničí. V dňoch uplynulého víkendu – od 28. do 30. júna – v Heľpe prebiehali 58. Horehronské dni spevu a tanca.

Bohatý trojdňový program prebiehal na niekoľkých lokalitách a v koncepcii bolo i pásmo venované krajanom, a to pod názvom Prišli hostia zďaleka i zblízka. Táto časť programu prebiehala v sobotu 29. júna a vystúpili tu ako predstavitelia vojvodinských Slovákov členovia Folklórneho súboru Mladosť z Lugu.

Na týchto medzinárodných kultúrnych podujatiach zveľaďujú sa i družby medzi súbormi a vedúcimi krajanských a hostiteľských súborov. Práve na týchto 58. Horehronských dňoch spevu a tanca vzácna pocta bola venovaná Jánovi Slávikovi z Kysáča.

Od starostu Heľpy Miroslava Lilka v ústrednom programe dostal Pamätnú plaketu za dlhoročnú spoluprácu, rozvoj a súdržnosť vojvodinských Slovákov a obcou Heľpa. Sám odmenený dlhoročný choreograf a umelecký vedúci Ján Slávik úprimne povedal: „Robím, čo môžem a keď môžem, tak rád pomôžem…“ Je to vzácne uznanie jeho prínosu k takmer 40-ročnej družbe nielen kysáčskeho, ale i ďalších slovenských vojvodinských spolkov a súborov s umeleckými kolektívami na Slovensku.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde