Boško Bogunović – Novi vizionar u Udruženju penzionera Bačkog Petrovca

Saznajte više o planovima za međunarodnu saradnju, paketima solidarnosti i inicijativama za poboljšanje statusa penzionera.

Imali smo priliku da posetimo Opštinsko udruženje penzionera u Bačkom Petrovcu, čiji je objekat nedavno renoviran. Dočekali su nas ljubazni i izuzento raspoloženi članovi udruženja, a imali smo i priliku da razgovaramo sa novim predsednikom, gospodinom Boškom Bogunovićem, diplomiranim ekonomistom i bivšim načelnikom za finansije u Opštini Bački Petrovac.


Penzioneri – Više od šaha

„Interesantno je da penzionere u medijima prikazuju snimljene sa leđa kako odlaze ili kako igraju šah. Život se ne završava kad čovek ode u penziju. Mi u našem klubu imamo doktore nauka, inženjere, učitelje, penzioneri ne igraju samo šah,“ započeo je razgovor gospodin Bogunović.

– Moji ciljevi kao predsednika Opštinskog udruženja penzionera Bački Petrovac su visoki, želim da pokušam da pomeram granice. Okupio sam oko sebe ljude koji dele iste ciljeve kao ja i stvorio sam radne timove. Na primer, imamo tim za izradu normativnih akata na čijem je čelu Sveto Majera, bivši sekretar Skupštine opštine Bački Petrovac. Takođe, stvorili smo tim za međunarodnu saradnju, zato što opština Bački Petrovac ima tri bratske opštine u Slovačkoj, Nemačkoj i Hrvatskoj, ali nemamo do sada realizovanu saradnju sa njima. Naša je ideja da tu saradnju uspostavimo, a Savez penzionera na nivou naše družave je to takođe uveo kao prioritet u planu rada, što je fenomenalno poklapanje i zato verujemo da će biti i lakše realizovati takve planove, istakao je Boško.

– Angažovali smo naše članove da u svojim sferama obavljaju aktivnosti za Udruženje, na primer imamo snimatelja u penziji koji će nam raditi na informisanju, kako bi i taj segment podigli na viši nivo, a Vladimir Benka je takođe naš član, vrstan inženjer koji mnogo doprinosi u međunarodnim odnosima, napomenuo je predsednik ovog udruženja.

Paketi solidarnosti i besplatno lečenje

Kao što je već poznato, Savez penzionera Srbije raspisuje konkurse za besplatno lečenje u banjama, a Opštinsko udruženje penzionera Bačkog Petrovca pomaže penzionerima oko ovih konkursa. Što se tiče paketa solidarnosti, minimalna penzija ove godine iznosi 24.987,67 dinara, a svi koji su ispod tog iznosa imaju pravo da se prijave za solidarnu pomoć. Udruženje poziva penzionere da se prijave kako bi ih informisali o procesu prijave za solidarnu pomoć.

Aktivnosti kluba i članstvo

– Osnovne aktivnosti kluba penzionera propisuje Savez penzionera Srbije. Naše Udruženje je nevladina organizacija i nema automatskog članstva kada neko ode u penziju. Da bi neko postao član, treba da dođe i da se prijavi, i naravno da plati simboličnu članarinu od 500 dinara godišnje. Bački Petrovac ima oko 3.000 penzionera, a naše udruženje ima četiri mesne organizacije: Petrovac, Kulpin, Gložan i Maglić koje broje 1500 članova. Pozivamo sve penzionere sa teritorije opštine da nam se pridruže.

Izbori i planovi

– Imali smo izbore u aprilu ove godine, i ja sam izabran za predsednika. Prihvatio sam se ove uloge jer osećam potrebu da ispravim, koliko je to moguće, diskriminatorski odnos prema penzionerima. Među penzionerima ima vrhunskih radnika, i ja želim da na svaki mogući način poboljšam njihov status u našoj sredini, zaključuje Bogunović.

Uz podršku članova i radnih timova, Opštinsko udruženje penzionera Bački Petrovac planira da nastavi s radom na unapređenju uslova za svoje članove i uspostavljanju novih saradnji.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde