Iris Mitić – Đak generacije OŠ „Jan Amos Komenski“

Čestitamo Iris Mitić na uspehu i ugledu koji je donela OŠ "Jan Amos Komenski" i Kulpinu i želimo joj upeh u daljem školovanju

218

KULPIN: Iris Mitić učenica osmog razreda ponela je titulu đaka generacije u Osnovnoj školi „Jan Amos Komenski“ u Kulpinu za školsku 2023/24. godinu.


Od prvog razreda neretko je pokazivala zainteresovanost za vannastavne aktivnosti i uključivala se u različite programe. Još kao sasvim mala devojčica, bila je član dramske sekcije, takođe je rado i recitovala. Njen talenat i ljubav prema ovim kulturno-umetničkim disciplinama i veštinama znala je da prepozna i njena učiteljica, te je uključivala i u školske priredbe i svečane manifestacije.

Prelaskom u više razrede, počela je da učestvuje na takmičenjima iz raznih predmeta, i često je postizala zapažene uspehe. Najviše puta je učestvovala na takmičenjima iz matematike, istorije, fizike i srpskog jezika. Najveća dostignuća koje je postigla na ovim školskim takmičenjima bila su iz Okružnog takmičenja iz fizike i Okružnog takmičenja iz istorije.

Iris je nosilac diplome „Vuk Karadžić“ i diplome „Dositej Obradović“ za ostvarene izuzetne rezultate iz matematike, fizike, istorije i likovnog.

U slobodno vreme voli da slika i crta, tim povodom učestvovala je i na brojnim
likovnim kolonijama, takmičenjima i radionicama. Ni ovde nisu izostali ni manji
ni veći uspesi, među kojima je najznačajnije prvo mesto na likovnoj koloniji „Makovička“ 2023. godine.

„Moji hobiji i zanimanja često su se menjali. Tako sada volim da uživam gledajući filmove i serije i čitajući različite knjige. Volim da plivam i šetam“- kaže Iris.

Za dalje školovanje odabrala je Gimnaziju „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu, gde će moći još da napreduje i razvija sve svoje talente.

Čestitamo Iris Mitić na uspehu i ugledu koji je donela OŠ „Jan Amos Komenski“ i Kulpinu i želimo joj upeh u daljem školovanju.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde