Iznenađenje za doktorku Antoniju na njen stoti rođendan

Kao doktor zajedno sa svojim suprugom u petrovačkom Domu zdravlja je počela sa radom 1959. godine

1219
Foto: Opština Bački Petrovac

Petrovačka doktorka u penziji Antonija Krivakova je juče (26.01.) proslavila stoti rođendan. Tim povodom su je obišli predsednica opštine Jasna Šproh, predsednik Skupštine opštine Jan Jovankovič i potpredsednica NSSNM Tatijana Vujačić prijatno je iznenadivši svojom posetom.


Antonija Krivakova rođena je 24. januara 1922. godine u češkom selu Dežanovec u zapadnoj Slavoniji (Hrvatska). U Pragu 1945. godine je započela svoje studije medicine, ali zbog celokupne političke situacije u zemlji studije je završila u Beogradu. Za vreme svojih studija u Beogradu upoznala je svog budućeg supruga Samuela Krivaka za kojeg se kasnije i udala. U braku su stekli dve ćerke Marijenu i Alenu. Kao doktor zajedno sa svojim suprugom u petrovačkom Domu zdravlja je počela sa radom 1959. godine, a od 1987. godine je uglavnom radila na pedijatrijskom odeljenju sve do svog odlaska u penziju.


Petrovská lekárka na dôchodku Antónia Kriváková včera oslávila svoje sté narodeniny. Pri tej príležitosti ju príjemne svojou návštevou prekvapili predsedníčka obce Jasna Šprochová, predseda zhromaždenia obce Ján Jovankovič a predstaviteľka NRSNM Tatiana Vujačićová.

Antónia Kriváková sa narodila 24. januára 1922 v českej dedinke Dežanovec v západnom Slavónsku (Chorvátsko). V Prahe v roku 1945 začala štúdium medicíny, ale kvôli celkovej politickej situácii v krajine školenie ukončila v Belehrade. Počas svojich štúdií v Belehrade sa zoznámila aj s budúcim manželom Samuelom Krivákom, s ktorým spoločne kráčala životnou cestou. V manželstve sa im narodili dve dcéry Mariena a Alena.

Od roku 1959 spolu s manželom pracovala v petrovskom dome zdravia a od roku 1987 na pediatrickom oddelení až po odchod do dôchodku.

 

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde