Jubilujúca Gitariáda Vojvodiny

Pol storočia rockovej hudby v Kysáči

FOTO: Hlas ľudu

Oslava jubilea Gitariády Vojvodiny sa začala v sobotu 6. júla programom Rock retrospektíva – pol storočia rockovej hudby v Kysáči. Pred 50 rokmi skupina entuziastov urobila dobrú vec a zorganizovala gitariádu. Ambície mali veľké, len, žiaľ, všetko sa vymklo plánom. Preto entuziasti a milovníci dobrej rokenrol hudby obnovili toto podujatie, píše Hlas ľudu.

Prítomným bol prezentovaný dokumentárny film venovaný Gitariáde, ako aj nahrávka víťaznej piesne Gitariády z roku1975 skupiny Peščani sat.

Slova sa ujala hlavná organizátorka Gitariády Vojvodiny Milana Arňašová Radićová, ktorá je zaslúžilá za toto podujatie a vďaka ktorej sa Kysáč nachádza na turistickej mape našej krajiny, zakreslené ako dedina, kde rokenrol hudba žije viac ako pol storočia.

„Vážení hostia, milovníci dobrej zábavy, dobrého rokenrolu, mám česť vás pozdraviť a poďakovať vám, že ste svojou prítomnosťou poctili naše podujatie, jubilejnú 10. Gitariádu Vojvodiny. V mene organizátora Dragana Radića a v mojom osobnom mene poďakúvam vám za preukázanú dôveru, nebyť vás, milovníkov dobrej zábavy, nebolo by ani 10. Gitariády, podujatia bez konkurencie,“ povedala Arňašová Radićová.

Pre zdravotné problémy Boru Đorđevića organizátori boli prinútení zmeniť program a skupina Riblja čorba nevystúpila. Avšak postarali sa dodržať kvalitu a prítomných zabavili skupiny Atomsko sklonište a Griva.

V nedeľu predvečer bolo rušno. Ako prvá sa predstavila skupina Deformitet, po nej Red Danger a Achtung.

Obecenstvo sa zvlášť zabávalo na koncertoch skupín Griva a Atomsko sklonište. Na záver Gitariády milovníci rokenrolu sa bavili pri hudbe skupiny Promonael.

Gitariádu Vojvodiny svojou prítomnosťou poctil aj primátor Nového Sadu Milan Đurić. Prebiehala pod patronátom Mesta Nový Sad a s podporou Mestskej správy pre kultúru, Mestskej správy pre hospodárstvo, Pokrajinského sekretariátu pre kultúru, verejné informovanie a vzťahy s náboženskými spoločenstvami.

Hlavným organizátorom tohto hudobného podujatia je Občianske združenie pre zachovanie tradície a podporu multikultúrnej spoločnosti a ženskej tvorivosti Integra 21.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde