Kjara na obalu Škotske izbacila ostatke misterioznog bića

1879
Izvor: GULIVER/GETTYIMAGESPLUS/ISTOCK/ELEN11

ABERDIN – Na jednoj škotskoj plaži u blizini grada Aberdin oluja Kira izbacila je ostatke misterioznog stvorenja.


Oni koji su uspeli da skelet fotografišu, podelili su slike na društvenim mrežama što je izazvalo stotine komentara i nagađanja o tome, koja je životinja u pitanju.

U nekom komentarima se nagađa da je reč o delfinu ili kitu, mada ima i onih koji smatraju da su to zapravo ostaci morskog psa. Skoro četvrtina svetskih vrsta kitova i delfina, inače, ili živi ili prolazi kroz vode kraj zapadne obale Škotske.

I morski biolozi su zbunjeni. Profesor Dejvid Luso sa Univerziteta u Aberdinu rekao je da će biti potrebna analiza i još informacija o pronađenom skeletu kako bi se identitet stvorenja tačno utvrdio.

faber news/facebook

„Nažalost, na osnovu ove fotografije ne možemo reći mnogo više od toga da je možda u pitanju neka vrsta kita“, rekao je Luso.

Konfuzija oko stvorenja ipak ne sprečava ljude da nastave sa nagađanjima, prenosi RTS.

Neki smatraju da skelet ukazuje na kita-ubicu ili delfina a nikako na morskog psa. Drugi su se našalili da bi to moglo biti čudovište iz Loh Nesa, sugerišući da je ta zver mogla da pobegne iz svog doma udaljenog oko 150 kilometara.

[wonderplugin_slider id=181]

 

Čudovište iz Loh Nesa odavno je škotska legenda, a svake godine desetine ljudi prijavi da su čudovište videli. Prošle godine je stiglo 19 prijava, nikada veći broj, u odnosu na 1983. godinu, kada je popularnost „čudovišta“ bila na vrhuncu.

 

 

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde