Koncoročný koncert gymnaziálneho orchestra

136
FOTO: Hlas ľudu

V stredu 12. júna v Slávnostnej sieni Gymnázia Jána Kollára v Petrovci odznel koncoročný koncert orchestra, ktorý bol bezpochyby bohatý, kvalitný a dobre navštívený. Členov orchestra pripravil a nacvičil profesor hudobnej kultúry Dr. Juraj Súdi.


Prítomní žiaci, ako aj profesori, si mali možnosť vypočuť klasické skladby, potom slovenské a srbské ľudové piesne, ale aj tie tzv. starogradské. Na začiatku prítomných privítala riaditeľka petrovského gymnázia Daniela Marková, ktorá zdôraznila význam orchestra, ktorý pravidelne dotvára všetky podujatia, ktoré sa organizujú na gymnáziu. Pochválila tak členov, ako aj vedúceho orchestra, ktorí pravidelne nacvičujú nový repertoár a svojimi výstupmi iba pozitívne reprezentujú gymnázium.

V programe vystúpili aj sólisti. Orchester na koncerte tvorili: flautistky Lucia Beličková a Anastazija Mrdaková, gitaristi Zoran Mitić a Stepan Trigub, huslisti Lucia Stajićová a Andrej Jozef Javorník, kontrabasista Andrej Struhár a klaviristi Martin Červený a Abigail Martina Eliášová.

Nechýbali ani spevácke body a tie patrili sólistom – Dajane Pudelkovej, Zoranovi Mitićovi, Abigail Martine Eliášovej, Lucii Stajićovej a Andrejovi Jozefovi Javorníkovi. Program moderovali Emília Vujačićová a pedagogička Milena Borovčaninová.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde