Ku Dňu detskej knihy v Knižnici Štefana Homolu

V utorok (02.04.) je nainštalovaná výstava venovaná trom detským spisovateľom

183

V Knižnici Štefana Homolu je nainštalovaná výstava venovaná trom detským spisovateľom. Ide o pravidelné výstavné podujatie k 2. aprílu, keď si pripomíname výročie narodenia spisovateľa, dramatika a prekladateľa Hansa Christiana Andersena (1805 – 1875), a ten deň sa oslavuje ako Deň detskej knihy.


Tohto roku výstavné vitríny petrovskej knižnice doplnili i dielami dvoch slovenských detských spisovateliek, ktorých okrúhle životné výročia si tohto roku pripomíname. Sú to: Mária Rázusová-Martáková (1905 – 1964) a Mária Ďuríčková (1919 – 2004). Na výstave sú knihy z fondu petrovskej knižnice týchto troch autorov, k tomu na osobitnom exponáte životopis každého z nich a fotografie. Výstavu zdobia aj detské práce: sú to výkresy žiakov Výtvarného krúžku zo Základnej školy Jána Čajaka, ktorí si podľa vlastného výberu zvolili niektorú rozprávku od spomenutých autorov a ilustrovali ju.

Výstava nemala špeciálne otvorenie, v čitárni knižnice je záujemcom k dispozícii každý deň počas pracovnej doby knižnice a otvorená bude do mája, keď ju ku Dňu Petrovca vystrieda ďalšia expozícia.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde