Kulpínska škôlka začala s veselou náladou

V predškolskej ustanovizni Včielka v Kulpíne majú 84 detí

KULPÍN – V tomto školskom roku, ktorý sa už začal, v Predškolskej ustanovizni Včielka – oddelenie v Kulpíne majú 84 detí, čo je, ako vysvetlila vedúca vychovávateľka Anna Vidová, o 10 detí menej ako v minulom roku.


Kulpínske ratolesti sú v škôlke rozdelené do štyroch výchovno- vzdelávacích skupín. Najmladšia je jasličková skupina, ktorá má názov Zvončeky, kde majú 15 detí a v tejto skupine sú 1- a 2-ročné deti. S nimi pracujú zdravotné sestry – vychovávateľky Jasmina Kovačevićová a Jovana Iliševićová.

Ďalšia skupina sa menuje Hviezdičky a sú tu 4- a 5-ročné deti s vychovávateľkami Alexandrou Chlpkovou a Svetlanou Jeličićovou. Potom sú dve skupiny najstaršie: staršie deti a predškoláci. To je srbská skupina Sovice s vychovávateľkami Ivanou Lacićovou a Marínou Marjanovićovou a slovenská najstaršia skupina a predškoláci. Táto skupina má meno Ježkovia, je najpočetnejšia a je v nej 27 detí. S touto skupinou pracujú Alexandra Pucovská a Anna Vidová.

Keď ide o kádrové zastúpenie v kulpínskej škôlke, je rovnaký počet vychovávateliek ako vlani, teda 6 vychovávateliek a dve zdravotné sestry – vychovávateľky. V porovnaní s minulým rokom sa zmenilo to, že majú jednu výlučne jasličkovú skupinu, ktorá vlani nebola.

Pracuje sa po projektovom plánovaní už dva roky v tejto predškolskej ustanovizni. Toho času prebiehajú adaptácie detí a plánovanie, ktoré projekty sa budú počas školského roka realizovať.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde