Kysáčania úspešní na Festivale ochotníckych divadiel Vojvodiny

Cenu za najlepšiu réžiu získala Svetlana Gašková z Kysáča

146
FOTO: Hlas ľudu

Od 16. do 25. mája v Báčskej Palanke prebiehal 60. Festival ochotníckych divadiel Vojvodiny, na ktorom vystúpilo 10 divadelných súborov s aktuálnymi predstaveniami. Tri najlepšie predstavenia z Kysáča, Báčskej Palanky a z Kovačice postúpili do Republikovej prehliadky ochotníckych divadiel, ktorá sa uskutoční od 14. do 26. júna v Kule.


Festivalová komisia v Báčskej Palanke pracovala v zložení: Ľuboslav Majera (predseda), Kristina Savkov a Ivan Pravdić. Podľa ich mienky tri najlepšie predstavenia v danej konkurencii sú: Záveje v podaní Kultúrneho strediska Kysáč (1. cena), Krađa, svađa itd. v podaní Kultúrneho strediska Báčska Palanka (2. cena) a Nepobehuj tu nahá! v podaní ochotníkov Scény VHV Domu kultúry z Kovačice (3. cena).

Cenu za najlepšiu réžiu získala Svetlana Gašková z Kysáča (predstavenie Záveje) a ceny za najlepšie herecké výkony získali Jana Čižmanská (Záveje), Branislav Čeman (Záveje), Alexandra Čížiková (Nepobehuj tu nahá!), Nenad Erečković (Krađa, svađa itd) a Svetlana Pešut (Ožalošćena porodica v podaní Kreatívneho centra Artelje z Inđije).

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde