Lea Šimová – Žiačka generácie ZŠ Jána Čajaka

Gratulujeme a prajeme ešte veľa úspechov v budúcnosti!

247

BÁČSKY PETROVEC: Lea Šimová, žiačka ôsmej triedy, sa stala žiačkou generácie Základnej školy Jána Čajaka v Báčskom Petrovci v školskom roku 2023/2024.

Charakterizuje ju usilovnosť a vytrvalosť v učení a v spĺňaní svojich žiackych povinností. Zúčastňovala sa na rôznych školských, obvodových a republikových súťažiach, na ktorých získala i pozoruhodné výsledky.

V siedmom ročníku na republikovej súťaži zo slovenského jazyka obsadila 2. miesto a      na oblastnej súťaži  zo slovenského jazyka obsadila 3. miesto.

V ôsmom ročníku na oblastnej súťaži zo slovenského jazyka a literatúri, získala 2. miesto a na obvodovej súťaži zo srbského jazyka ako nematerinského obsadila 3. miesto.

Brala účasť aj na školskej súťaži z biológie a na obecnej súťaži z matematiky, a takiež sa zúčastňovala i na rôznych literárnych súťažiach, ako doma tak i v zahraničí.

Okrem školy, Lea sa venuje aj svojej veľkej záľube – hudobnému umeniu. Tohoto roku, s výborným prospechom ukončila ZHŠ Josipa Slavenského v Novom Sade – odbor klavír. Tu dosiahla pozoruhodné výsledky a získala diplom Kornelija Stankovića (čo je ekvivalent Vukovho diplomu). Za dosiahnuté výnimočné rezultáty z predmetu „solfeđo“, klavíra a teórie hudby, odmenená bola štyrmi diplomami “Ljubica Marić”.

Na republikových a medzinárodných súťažiach z klavíra, teórie hudby a z predmetu „solfeđo“ získala nasledovné ceny:

V roku 2022

  • na IX. medzinárodnej súťaži v Bečeji, obsadila prvú cenu,
  • na XIII. medzinárodnej súťaži v Novom Sade, obsadila druhú cenu.
  • V tom istom roku na 30. republikovej súťaži v Belehrade, z teórie hudby získala prvú cenu.

V roku 2023

  • na XIV. medzinárodnej súťaži v Novom Sade získala druhú cenu,
  • na VIII. medzinárodnej súťaži v Bijeljine v Bosne taktiež druhú cenu,
  • na 31. republikovej súťaži zo “Solfeđa” a teórie hudby v Belehrade prvú cenu.

Pre všetky tieto dosiahnuté úspechy na súťažiach, ktoré boli organizované pod záštitou  Ministerstva osvety Republiky Srbsko a Ministerstva pre mládež a šport, ako i za výnimočné výsledky na medzinárodných súťažiach v školskom roku 2022-2023, Lea získala “VIDOVDANSKU“ cenu mesta Nový Sad a Pochvalu Autonómnej pokrajiny Vojvodiny.

 

V roku 2024

  • na VII. medzinárodnej súťaži v Sriemskej Mitrovici, obsadila tretiu cenu,
  • na 11. medzinárodnej súťaži v Bečeji, druhú cenu,
  • na medzinárodnej súťaži z teórie hudby v Belehrade, získala prvú cenu.

Lea je od malička aktívna vo všetkých kultúrnych podujatiach, ktoré organizuje MOMS Petrovec v našej osade. Už 6 rokov sa venuje športu a je členkou Volejbalového klubu Mladosť v Báčskom Petrovci.

Za všetky svoje dosiahnuté výsledky najviacej vďačí svojim učiteľom, ktorí sa pričinili ku každému jej úspechu.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde