Maglićani zagledani u prvo mesto

Fudbaleri Maglića marljivo se pripremaju za novu sezonu

Ekipa Maglića, sa dosta novih fudbalera počela je pripreme za predstojeću saezonu u Opštinskoj ligi Bačka Palanka. Pred rukovodstvom kluba i igračima je isti cilj – osvajanje prvog mesta i plasman u PFL Sombor.


Umesto trenera Dragana Ilića, koji je trenutno na godišnjem odmoru, treninge i pripreme igrača vodi Milan Đukić. Do starta prvenstvene trke za bodove, ekipa Maglića, odigraće četiri – pet kontrolnih utakmica, na kojima će šansu da zaigraju dobiti svi igrači na koje trener Maglićana, Dragan Ilić računa u predstojećoj sezoni.

– Sve igrače koji su igrali u protekloj sezoni, smo zadržali – kaže Dragan Radišić, podpredsednik Maglićana. – U ekipu su se vratila dvojica fudbalera koji su, da tako kažem, bili na kaljenju u Kulpinu. Reč je o Dobrovoljskom i Surli. Pored njih dvojice, u proteklih nekoliko nedelja, u naše redove su stigli doskorašnji članovi ČSK Pivare, Aleksandar Zorić i Dragan Vrekić. Novi član naše ekipe je i Emran Ademi, koji je do nedavno nastupao za omladince Mladosti iz Bačkog Petrovca. Pristupio nam je i Siniša Petej, takođe iz bačkopetrovačke Mladosti, ali on nije bio aktivan fudbaler dve godine, baš kao i David Bohuš, koji takođe nije bio aktivan igrač. Našu ekipu su pojačali Aleksandar Đorđević i Aleksa Arizanović, koji su bili slobodni igrači. Iz naših mlađih pogona seniorskoj ekipi priključeni su Nikola Jević i Luka Ćulibrk. Nikola će s obzirom da je veoma mlad, igrati sa specijalnim lekarskim pregledom.

O ambicijma kluba u predstojećoj sezoni, Radišić je rekao da su one vezane za osvajanje titule prvaka i selidbu u viši rang – PFL Sombor.

– Mi ne krijemo naše ambicije. One su najviše. Cilj nam je da osvojimo prvo mesto i preselimo se u višu ligu. Sigurno da to neće biti ni malo lako ostvariti, ali ćemo dati sve od sebe da se Maglić od sledeće saezone nađe u PFL Sombor. Do starta novog prvenstva, odigraćemo četiri prijateljske utakmice, koje su već dogovorene. Na ovim utakmicama, šansu da zaigraju dobiće svi fudbaleri koji konkurišu za sastav prve ekipe. Mi ćemo u predstojećem prvenstvu imati najmlađu ekipu u ligi, ali verujemo u naše igrače i gotovo smo sigurni da će oni na kraju osvojiti prvo mesto. Start prvenstva uslediće verovatno 18. avgusta. Ligu će sačinjavati trinaest ekipa, a ako se Kulpin reaktivira – četrnaest – rekao je na kraju, Dragan Radišić.

M.Đ.Kremenović

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde