Maglićanin dr Milan Miljević dobitnik nagrade za mlade naučnike na EMOP 2024

Na 14. Evropskom multikoluquijumu parazitologije u Poljskoj

MAGLIĆ – Dr Milan Miljević, istraživač sa Odeljenja za genetička istraživanja, postao je dobitnik prestižne nagrade za mlade naučnike (Young Scientist Award – YSA) na 14. Evropskom multikoluquijumu parazitologije (EMOP XIV), koji se održao u Wrocławu, Poljska, od 26. do 30. avgusta.


Nagrada, koju dodeljuje Evropska federacija parazitologa (EFP), ima za cilj da prepozna i nagradi mlade istraživače za njihov doprinos u oblasti parazitologije. Istraživanje dr Miljevića, koje se bavilo molekularnom analizom parazita Hydatigera parva kod autohtonih sitnih sisara na Iberijskom poluostrvu, izdvojilo se među mnogobrojnim radovima kolega iz cele Evrope.

U konkurenciji istaknutih istraživača, komisija, sastavljena od uglednih stručnjaka u oblasti parazitologije, posebno je pohvalila originalnost i značaj njegovog istraživanja za razumevanje parazitskih interakcija u evropskim ekosistemima. Pored prestiža, učešće dr Miljevića na ovom eminentnom skupu sufinansiralo je Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Ova nagrada predstavlja značajno priznanje, kako za dr Miljevića, tako i za srpsku naučnu zajednicu.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde