Malci genijalci predstaviće opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac i Odžaci

Na 4. Međunarodnu olimpijadu u mentalnoj aritmetici stižu Malci Genijalci iz opština Bačka Palanka, Bački Petrovac i Odžaci

1789

BEOGRAD: U nedelju (16.jun) prestonica Srbije će biti domaćin 4. Međunarodne Olimpijade u mentalnoj aritmetici koja će se održati u Sava centru.


Na ovoj prestižnoj manifestaciji učestvovaće više od 1200 takmičara uzrasta od 5 do 12 godina, koji dolaze iz petnaestak evropskih zemalja.

Kao i prethodne godine i na ovogodišnjoj Olimpijadi učestvovaće i deca iz opština Bačka Palanka, Bački Petrovac i Odžaci koja su polaznici škole Malac Genijalac.

Opštinu Bačka Palanka će predstavljati 9 malaca genijalaca: Lazar Tomić, Stefan Pejak, Ivana Babić, Kristian Hilkene, Strahinja Bjeloš, Danica Rakić, Dunja Liptak, Mihailo Lalić i Maša Sekulić. Njih će predvotiti učiteljica Dragana Ninković.

Opštinu Bački Petrovac će predstaviti 3 takmičara: Petra Siracka, Filip Šušersky i Lana Ivanišević koje će predvoditi učiteljica Tanja Petković.

Opštinu Odžaci će predstaviti 3 takmičara: Vojkan Savić, Lazar Veselinović i Dunja Đorđević koje vodi učiteljica Ljubica Vuković.

Pogledaj: Škola koja će razviti mentalne sposobnosti vašeg deteta


 

O očekivanjima pred 4. Međunarodnu Olimpijadu u mentalnom računanju smo razgovarali sa Draganom Ninković, učiteljicom odeljenja škole Malac Genijalac u Bačkoj Palanci.

„Ponosna sam što će moj tim biti deo ove velike svečanosti znanja. Mentalna aritmetika je revolucionarni japanski program za intelektualni razvoj dece: razvoj pažnje, koncentracije, boljeg učenja i uspeha u školi, kao i jačanje samopouzdnja – na njega stavljam najveći akcenat. Mi smo bili vredni u proteklom periodu i spremali smo se svi zajedno za ovo takmičenje. Očekujemo bar jednu madalju“ – za BAP VESTI je izjavila Dragana Ninković.

 

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde