Martina Petković – Đak generacije OŠ „Jan Čajak“

Čestitamo i želimo Martini još puno uspeha u Gimnaziji "Jan Kolar"!

BAČKI PETROVAC: Martina Petković učenica osmog razreda ponela je titulu đaka generacije u Osnovnoj školi „Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu za školsku 2023/24. godinu.

Martina Petković je prvih pet razreda osnovne škole završila u Osnovnoj školi „Mihajlo Pupin“ u Veterniku. U šestom razredu se preselila sa porodicom u Bački Petrovac, gde je završila Osnovnu školu „Jan Čajak“. Od prvog razreda je bila odličan đak i smatra da joj matematika i prirodne nauke idu bolje od društvenih predmeta. Voli engleski jezik i dobro se služi njime.

Takmičenja i uspesi

Od šestog razreda je učestvovala na takmičenjima iz biologije, fizike i matematike. U šestom razredu je osvojila prvo mesto na školskom, drugo mesto na opštinskom i treće mesto na okružnom takmičenju iz biologije.

U sedmom razredu je bila prva na školskom i opštinskom, treća na okružnom i učestvovala na republičkom takmičenju iz biologije. Osvojila je prvo mesto na opštinskom takmičenju i učestvovala je na okružnom takmičenju iz fizike. U sedmom i osmom razredu Martina je bila član šahovske sekcije i osvojila je prvo mesto na opštinskom takmičenju dve godine za redom.

Martina je u osmom razredu bila prva na školskom, prva na opštinskom, treća na okružnom i plasirala se na republičko takmičenje iz biologije. Takođe je u osmom razredu učestvovala na takmičenju iz matematike gde je svojila pohvalu na opštinskom i učestvovala na okružnom takmičenju.

Osim redovne škole, Martina pohađa i u Muzičku školu „Josip Slavenski“ u Novom Sadu i svira flautu. U školskoj 2022/2023. godini je osvojila drugo mesto na republičkom i prvo mesto na međunarodnom takmičenju, a u školskoj 2023/2024. godini je osvojila prvo mesto na republičkom i prvo mesto na međunarodnom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike.

„Ponosna sam što sam bila učenica Osnovne škole „Jan Čajak“. Veliku zahvalnost osećam prema svim mojim nastavnicima jer su uvek bili spremni da pomognu, da me razumeju, podrže i ohrabre. Posebno bih istakla moju razrednu, nastavnicu srpskog jezika Natašu Pašćan Mrdak koja je uvek htela da me sasluša, uteši ako treba i da mi da pravi savet.“- poručila je Martina.

Martina je na maloj maturi postigla odlične rezultate, zadovoljna je uspehom na završnim ispitima i planira da upiše gimnaziju „Jan Kolar“.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde