Medzinárodný turnaj v speed cubingu v Báčskom Petrovci

Okrem milovníkov Rubikovej kocky zo Srbska, do Petrovca súťažiť prišli aj silní hráči z Maďarska, Chorvátska, Bosny a Hercegoviny a Ruska

BÁČSKY PETROVEC – V sobotu 21. a v nedeľu 22. septembra v športovej hale Základnej školy Jána Čajaka v Báčskom Petrovci zorganizovali medzinárodný speed cubing turnaj Báčsky Petrovec Open 2024, na ktorom súťažilo 61 súťažiacich z piatich krajín, uvádza Hlas ľudu.


Okrem milovníkov Rubikovej kocky zo Srbska, do Petrovca súťažiť prišli aj silní hráči z Maďarska, Chorvátska, Bosny a Hercegoviny a Ruska.

Medzi súťažiacimi boli aj chlapci z Báčskeho Petrovca, ktorí sa tiež zapojili do turnaja, a tak získali vzácne skúsenosti. Medzi nich patria Martin Matusky, Martin Pintír, Andrej Ivičiak, Filip Tárnoci a Juraj Boldocký, kým Matej Marčok je už ostrieľaný hráč a držiteľ viacerých štátnych rekordov, medzi nimi aj v disciplínach 3 x 3 x 3 jednou rukou (9,03 sekundy) a 2 x 2 x 2 (0,90 sekundy). Za posledných niekoľko rokov absolvoval početné turnaje (38) doma i v zahraničí, kde tiež predviedol vynikajúce výsledky. Doteraz získal 17 zlatých, 14 strieborných a 12 bronzových medailí. Vo svojej kolekcii má 26 štátnych rekordov.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde