Meštani u neverici: Bački Petrovac potresla porodična tragedija

U Bačkom Petrovcu muk i neverica

829
Foto: Dnevnik/D. Nikolić

R. P, ocu dvogodišnjaka koji je prekjuče stradao u požaru u Bačkom Petrovcu, nakon tragedije koja je zadesila njegovu porodicu, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca, određeno je zadržavanje do 48 sati.


„Zadržavanje osumnjičenog R. P. određeno je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti iz člana 288. stav 4. u vezi člana 278. stav 5. Krivičnog zakonika“ – potvrdili su za „Dnevnik” u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu i naglasili da će on u zakonom propisanom roku biti sproveden u prostorije tužilaštva, radi saslušanja na okolnosti navedenog krivičnog dela, te će nakon sprovedenog postupka određenih dokaznih radnji biti doneta javnotužilačka odluka.

Dok se čeka odluka tužilaštva, u Bačkom Petrovcu muk i neverica. Meštani još uvek ne mogu da prihvate da je život dvogodišnjaka, u koji je tek zakoračio, prekinut na tako tragičan način.

Mališan je, podsetimo, izgubio je život u nedelju oko 11 časova u požaru koji je izbio u kuhinji porodične kuće u Kulpinskoj ulici broj 39. Navodno je, kako se može čuti od komšija, strdali dvogodišnjak, koji je u jednom momentu ostao sam kod kuće, uključio ringlu na kojoj se nalazila šerpa ili neka plastična posuda koja se zapalila.

Prema rečima meštana, otac stradalog dečaka je otišao po starije dete koje se povredilo na maratonu, a kod mališana je trebalo da dođe tetka da ga pričuva.

„Otac je otišao po starije dete, koje se povredilo na nekoj trci. Rekao je sestri, koja mu je inače pomagala oko dece, da ide kod mlađeg sina koji je spavao, a on će starijeg da odvede kod lekara. Tragedija se dogodila baš u tom periodu dok je dečak bio sam. Kako sam čuo, kada je tetka ušla u kuću, zatekla je dvogodišnjaka u besvesnom stanju“, priča za naš list jedan od komšija.

Tetka je odmah pozvala lekare i brata, ali je, nažalost, uprkos naporima lekara, mališan preminuo na putu do Dečje bolnice u Novom Sadu.

„Odmah su došli vatrogasci i policija koja je odvela oca, verovatno, kako bi dao izjavu. Velika je ovo tragedija, ne mogu da poverujem šta ih je snašlo“, kažu u komšiluku. U kući u kojoj je život izgubi dvogodišnjak juče nije bilo nikoga.

Prema rečima mešta Bačkog Petrovca, roditelji stradalog dečaka ne žive zajedno i osim njega imaju još dvoje dece.

„Majka, koliko znam, živi s drugim čovekom, a otac je o trojici sinova brinuo najbolje što je umeo. Jadan čovek, presvisnuće od bola. Koliko sam čula, danas će biti sahrana. Ne mogu da verujem, ova nesreća je potresla sve u Bačkom Petrovcu. Tuga…“, ispričala je za naš list jedna meštanka.

Kako je došlo do ove velike porodične tragedije utvrdiće istraga, a tačan uzrok smrti dvogodišnjaka znaće se nakon obdukcije.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde