Mladí dobrovoľníci zo Slovenska a Srbska dali dokopy sily v nezištnej akcii pre komunitu

Pozrite si fotografie z akcie

419
FOTO: YMCA Serbia

Minulý víkend sa skupina mladých ľudí z @open.gate.ig z mesta Lučenec, Slovensko, rozhodla venovať svoj čas a energiu dobrovoľníckej činnosti na podporu miestnej komunity v Petrovci. Dvadsiatka dobrovoľníkov z Lučenca a ďalší dobrovoľníci z Baptistickej cirkvi a YMCA sa v sobotu s ochotou pustili do práce!  – povedala nám Nataša Kiniková.


Ich snaha a oddanosť nezištnej pomoci sa stretli s obdivom a pochopením miestnych obyvateľov. Táto skupina mladých ľudí, hoci len dočasne v meste ako hostia, sa rozhodla zapojiť a aktívne prispieť k zlepšeniu života Petrovčanov.

FOTO: YMCA Serbia

V spolupráci s organizáciou petrovskej Baptistickej cirkvi a ich mládežníkmi, ako aj združením @ymca.serbia, uskutočnili niekoľko rôznych aktivít. Ráno začali s úpravou nádvoria YMCA Serbia vo Vrbare. Pokračovali maľovaním stien rodinného domu pre ľudí, ktorí to najviac potrebovali. Výnimočným zážitkom pre miestnych obyvateľov bol aj profesionálny pánsky kaderník, ktorý ponúkal svoje služby v mestskom parku úplne zadarmo!

FOTO: YMCA Serbia

Okrem práce na teréne boli mladí dobrovoľníci z Lučenca aj aktívni v spoločenskom a duchovnom živote mesta. Organizovali koncert v Baptistickej cirkvi, na ktorý pozvali aj miestnych obyvateľov.

FOTO: YMCA Serbia

Táto dobrovoľnícka akcia nielenže priniesla konkrétne zlepšenia do života ľudí v komunite, ale aj slúžila ako inšpirácia pre všetkých nás. Poukázala na silu a význam dobrovoľníctva a solidarity. Podobné akcie, kde mladí ľudia preukazujú svoju ochotu pomáhať druhým, by mali byť viac než len zriedkavosťou, mali by sa stať súčasťou našej každodennej reality.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde