Musica viva v Liptove

Výnimočný koncert pod názvom "Návraty, nádeje, naplnenia"

157
FOTO: Komorný zbor Musica viva (https://www.facebook.com/profile.php?id=100064533949125)

Dňa 8. júna 2024 o 17:00 hodine sa v Evanjelickom kostole a. v. v Liptovskom Mikuláši uskutoční výnimočný koncert pod názvom „Návraty, nádeje, naplnenia„.


Toto podujatie, organizované v spolupráci Mesta Liptovský Mikuláš, Cirkevného zboru ECAV Liptovský Mikuláš a speváckeho zboru Laeto Animo, sľubuje nezabudnuteľný umelecký zážitok. V rámci koncertu vystúpia viaceré renomované zbory a hudobné telesá. Svojím spevom prítomných potešia komorný zbor Musica viva z Báčskeho Petrovca, Miešaný zbor CZ ECAV Liptovská Kokava, Miešaný zbor CZ ECAV Liptovský Mikuláš a v programe nebude chýbať ani inštrumentálne trio LUANA, ktoré svojimi tónmi prinesie ďalší rozmer do celkového hudobného zážitku.

Komorný zbor Laeto Animo, ktorý sa vlani v Báčskom Petrovci zúčastnil na 13. koncerte slovenských zborov z Vojvodiny a hostí, organizátorom ktorého je zbor Musica viva, vystúpil aj v evanjelických kostoloch v Báčskom Petrovci a Kysáči. Rovnako tak aj petrovský zbor v Liptove, recipročne za minuloročnú návštevu spevokolu Laeto Animo, vystúpi na troch koncertoch. Umožní sa tak milovníkom hudby z viacerých prostredí zažiť kultúrny program s kvalitným spevom. Koncert „Návraty, nádeje, naplnenia“ nebude len oslavou hudby, ale aj pripomienkou kultúrnych a duchovných väzieb medzi Slovákmi žijúcimi na Slovensku a v zahraničí.

Evanjelický kostol a. v. v Liptovskom Mikuláši poskytne tomuto koncertu dôstojné prostredie, ktoré podčiarkne význam a hlboký zmysel tejto udalosti. Vynikajúce spevácke zbory a hudobné telesá svojimi výkonmi iste premenia tento večer na skutočný sviatok hudby a priateľstva a prinesú nielen hudobné, ale aj emocionálne naplnenie.

Musica viva počas víkendového zájazdu vystúpi najprv v piatok 7. júna o 18:00 v Liptovskom Jáne v katolíckom kostole, potom 8. júna o 17:00 v Liptovskom Mikuláši v evanjelickom kostole a 9. júna 2024 so začiatkom o 9:00 v rámci bohoslužieb v evanjelickom kostole v Liptovskom Hrádku.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde