Na jezeru u Magliću održano takmičenje u sportskom ribolovu

Trijumfovale ekipe, "Hrubik“ i "Zlatna ribica“

Фото: архива Г. Бошковић

U organizaciji USR „Ribolovac“ iz Maglića, održano je takmičenje u sportskom ribolovu, „Boila carp cup 2024“. Na ovom maratonu, koji je trajao gotovo dva dana i dve noći, učestvovalo je četrnaest ekipa iz Kucure, Dobanovaca, Kulpina, Zmajeva, Pivnica, Bačkog Petrovca, Šida, Vrbasa, Maglića i Belog Manastira (Republika Hrvatska).


Ekipe su bile podeljene u dva sektora – A i B. U sektoru A, prvo mesto osvojila je ekipa CT „Hrubik“, sa ulovom od 572,25 kilograma ribe. U sektoru B, trijumfovao je sastav „Zlatna ribica“ iz Dobanovaca. Članovi ove ekipe, ostvarili su ulov težak 275,22 kilograma ribe.

„Dvočlana komisija u kojoj su bili Bojan Antonijević i Mihajlo Mudrinić, valjano je obavila svoj posao. Nakon merenja ulova, proglašeni su pobednici u oba sektora, ali i poredak preostalih šest ekipa, takođe, u oba sektora. Po završetku takmičenja, najbolje plasiranim ekipama u oba sektora, uručeni su pehari. Pored toga, novčano su nagrađeni članovi pobedničkih ekipa u sektoru A, i sektoru B. Takmičenje je ovaj put okupilo četrnaest ekipa, a svaka ekipa se sastojala od četiri člana. Drugo i treće mesto u sektoru A, pripalo je ekipama CT EX „Kulpin“ i CT „San Marino“. Drugoplasirana ekipa ostvarila je ulov težak 333,90 kilograma, a ulov trećeplasirane ekipe je težio 329,68 kilograma. U sektoru B, drugo mesto pripalo je ekipi CT „Carp“ iz Kucure sa 197,45 kilograma, dok se na treće mesto plasirao sastav CT „Kolos“ sa ulovom od 195,59 kilograma. Najkrupniji primerak ribe, ulovila je ekipa CT „Mine“ iz Maglića, a bio je težak, 21,4 kilograma. Nagrada za najkrupniji ulovljeni primerak ribe, pored pehara, iznosila je 14 hiljada dinara. Dakle, peharima su nagrađeni članovi triju najbolje plasiranih ekipa u oba sektora, kao i ekipa koja je ostvarila najkrupniji ulov. Novčano su nagrađene pobedničke ekipe u oba sektora, sa 30 hiljada dinara. Vremenske prilike su bile povoljne, a želeo bih da istaknem, da naše udruženje ovakva takmičenja održava, najčešće, dva puta mesečno, od marta do novembra“, kaže za BAP vesti, Goran Bošković, potpredsednik USR „Ribolovac“ iz Maglića.

M.Đ. Kremenović

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde