Na jezeru u Magliću počinje pecaroški maraton!

Tradicionalno takmičenje u pecanju ribe trajaće do nedelje (21.07.)

MAGLIĆ – Na jezeru u Magliću, u petak (19.07.) počinje takmičenje u pecanju ribe, koje će trajati do nedelje (21.07.) u 14 sati. Po njegovom završetku, biće dodeljene nagrade najuspešnijim takmičarima u obe grupe, kako novčane, tako i pehari.


Na takmičenju će učestvovati četrnaest ekipa, a svaka ekipa broji po četiri člana. Tri ekipe su iz Maglića, a ostale su iz, Kulpina, Bačkog Petrovca, Dobanovaca. Dakle, reč je o Boila kupu. Pecanje će neprekidno trajati, gotovo dva dana i dve noći. Nadmetanje će se odvijati u dve takmikčarske grupe. Jednoj, u kojoj će se nalaziti takmičari koji imaju bolja mesta za pecanje, i drugoj, sa slabijim pecaroškim mestima. Biće šest pozicija u A sektoru, i isto toliko u sektoru B. U oba sektora se peca za nagrade.

„Predviđeno je da nagrade pripadnu trojici najbolje plasiranih takmičara u oba sektora (A i B). Peharima će biti nagrađena tri najuspešnija takmičara u oba sektorta. Novčana nagrda za prvoplasirane takmičare u oba sektora je 30.000 dinara. Nagrađen će biti i najuspešniji takmičar, onaj koji bude ulovio najtežu ribu. Ulogu sudija na ovom takmičenju, do sada sam najčešće obavljao ja, ali će to zbog toga što se takmičim, ovaj put obavljati dva dečaka. Skup je zakazan za 16.30 sati, a sa pecanjem se počinje u 18 sati. Kraj takmičenja je u nedelju u 14 sati, a nakon toga će uslediti podela nagrada“, kaže Goran Bošković, za portal BAP Vesti.

М.Ђ. Кременовић

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde