Na Podroháčske folklórne slávnosti odcestujú Kysáčania a Staropazovčania

48. ročník bude prebiehať v dňoch 2. – 4. augusta

V rade folklórnych festivalov na Slovensku, ktoré sa tešia i účasti folkloristov zo zahraničia, sú aj Podroháčske folklórne slávnosti. Prebiehajú v Zuberci a Brestovej a ich 48. ročník bude prebiehať v dňoch 2. – 4. augusta.


Tento tradičný folklórny sviatok s medzinárodnou účasťou počíta s účasťou troch súborov spoza hraníc Slovenska: sú to Folklórny súbor Vreteno z Kysáča (Srbsko), Folklórny súbor Ostroha z Dublinu (Írsko), a Folklórny súbor Klasy zo Starej Pazovy (Srbsko).

Z bohatého programu Podroháčskych folklórnych slávností vysúvame: krojovaný sprievod, tanečnú školu, podujatia pod názvom Studenou dolinou furmani idú, Osobnosti oravského remesla, Klasika na ľudových strunách, Naši najmenší. A, pravdaže, sú tu i zvlášť zaujímavé akcie s účasťou krajanov: Zďaleka i zblízka a Krajania. Program v amfiteátri uzavrie profilovým programom Slovenský ľudový umelecký kolektív (SĽUK).


Među festivalima folklora u Slovačkoj, na kojima učestvuju i folkloraši iz inostranstva, je Festival folklora Podrohač. Održavaju se u Zuberecu i Brestovoj, a njihovo 48. izdanje održaće se od 2. do 4. avgusta.

Na ovom tradicionalnom festivalu folklora sa međunarodnim učešćem učestvuju tri ansambla izvan Slovačke: Folklorni ansambl Vreteno iz Kišača (Srbija), Folklorni ansambl Ostroha iz Dablina (Irska) i Folklorni ansambl Klasi iz Stare Pazove (Srbija).

Iz bogatog programa Podrohačkih festivala folklora izdvajamo: defile nošnji, školu igre, manifestacije pod nazivom „Studenou dolinou furmani idú“, Ličnosti oravskog zanata, Klasici na narodnim žicama, Naši mališani. Naravno, tu su i posebno zanimljivi događaji sa učešćem sunarodnika: Daleki i bliski i Sunarodnici.

Program u amfiteatru će zatvoriti profilni program Slovačkog folklornog kolektiva (SLUK).

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde